Košarka

NIKO SE NE PLAŠI OVAKVIH AMERIKANACA! Bivši košarkaš Partizana sa rezervistima POBEDIO glavne zvezde

Autor Nemanja Stanojčić

Rezervisti američke reprezentacije pobedili su prvi tim u pripremnom meču pred Svetsko prvenstvo.

Izvor: Printscreen/Twitter/USA Basketball

Prvi tim američkih košarkaša izgubio je od rezervista na prvom pripremnom meču uoči Svetskog prvenstva. U Las Vegasu održan je meč između ekipe koja će predstavljati Amerikance na Mundobasketu i izabranog tima, odnosno ekipe rezervista koja je tu da bude neka vrsta sparing partnera timu Stiva Kera.

U duelu između te dve selekcije pobedili su rezervisti. Blistao je prvi pik sa drafta 2021. godine Kejt Kaningem i on je bio najzaslužniji za pobedu (47:39). Razlog za ovako mali broj postignutih poena leži u činjenici da su se igrala dva poluvremena od po 10 minuta kako se igrači ne bi previše umorili.

Uprkos porazu selektor Ker je istakao da "uopšte nije zabrinut i da je upravo to i poenta meča da izabrani tim izazove glavni tim na najbolji mogući način". Nazvao je ovaj meč "utakmicom od sesencijalnog značaja za pravljenje timske hemije". U izabranom timu rezervista našao se i bivši košarkaš Partizana Erik Mika, a pored njega i Kaningema tu su još igrači poput Džejlena Durena, Lengstona Geloveja, Džejlena Grina, Kventina Grajmsa, Četa Holmgrena, Džona Dženkinsa, Herba Džounsa, Treja Marfija, Kigana Mareja, Pejtona Pričarda, Naza Rida i Džejlena Vilijamsa.

Kada je u pitanju tim koji će igrati na Mundobasketu, ovo su igrači koji idu na takmičenje: Paolo Bankero, Mikal Bridžis, Džejlen Branson, Entoni Edvards, Tajris Halibarton, Džoš Hart, Brendon Ingram, Džeren Džekson junior, Kameron Džonson, Voker Kesler, Bobi Portis i Ostin Rivs.

BONUS VIDEO: