Košarka

"RAT" ZVEZDE I PARTIZANA ZA NBA POJAČANJE!? Još jedan evroligaš se uključio u borbu!

Autor Mladen Šolak

Koji tim će odabrati poznati košarkaš?

Izvor: Profimedia

Francuski košarkaš Frenk Nilikina (25 godina, 193 centimetara) pred povratkom je u Evropu iz NBA lige, a prema najnovijim informacijama za njega je zainteresovan i Partizan. Reprezentativac svoje zemlje i osmi "pik" sa NBA drafta 2017. godine "pokriva" i poziciju beka, a sa sobom donosi iskustvo stečeno u dresovima Njujork Niksa od 2017. do 2021. i Dalas Maveriksa u poslednje dvije godine.

Iako je Nilikina bio dovođen u vezu sa Zvezdom sredinom jula, u tom periodu su za crveno-bijele potpisivali plejmejkeri Šabaz Nejpijer, Miloš Teodosić i Jago Dos Santos, pa je pitanje da li ga na Malom Kalemegdanu i dalje žele za poziciju "jedan" ili za poziciju "dva", ako ga uopšte žele.

Sa druge strane, Partizanu su neophodna pojačanja u bekovskoj linij nakon rastanka sa plejmejkerima Danteom Egzumom (Dalas Maveriks) i Jamom Madarom (Fenerbahče), bez obzira na to što je u međuvremenu stigao i Ognjen Jaramaz.A u trku za Nilikinin potpis navodno se uključio i tim iz njegove zemlje - Asvel.

Posle potpisivanja ugovora sa bivšim košarkašem Partizana, kombo-bekom Borisom Daloom i bivšim igračem Mege (kao i nekoliko NBA timova), Timoteom Luvavuom, koji pokriva pozicije "dva" i "tri", Francuzi navodno žele još jednog domaćeg igrača za sledeću sezonu. Prije njega, u tim je stigao plejmejker Panatinaikosa Paris Li, bek Frenk Džekson došao je iz Jute, centar Džon Egbunu iz Gazijantepa... A osnov tima sledeće sezone činiće dokazani francuski igrači, poput Nanta De Koloa i bivšeg kapitena Partizana Žofrea Lovernja.