Kanada

DRAMA PRED MUNDOBASKET: Jokić otkazao, ali nije jedini - još jedan superstar propušta Svetsko prvenstvo!

Autor Marina Periškić

Džamal Marej se pojavio na treningu, ali je još uvek neizvesno da li će nastupiti za svoju zemlju na Svetskom prvenstvu koje se održava od 25. avgusta do 10. septembra.

Izvor: Profimedia

Džamal Marej odradio je pripremni trening sa reprezentacijom Kanade za predstojeće FIBA Svetsko prvenstvo. Još uvek je neizvesno da li ćemo ga videti na terenu i ukoliko ne bude spreman koliko je njegov tim spreman na takav hendikep. 

Tim-menadžer kanadskog tima Rouen Baret je rekao da će se svakodnevno pratiti na kom je nivou Marej s obzrom na to da se u prethodnoj sezoni vratio posle dugog odsustva zbog povrede. Nakon toga je kao najznačajnija karika uz Nikolu Jokića, tražio put do plej-ofa pa sve do trona, prvog u Denverovoj istoriji.

"Moramo da budemo oprezni i pametni s njim. Stigao je umoran, ali je održao reč. Iz dana u dan će se prilagođavati pripremama. Pratićemo kako to ide da bismo, vagaćemo sve argumente za i protiv, doneti pravilnu odluku o njegovom učešću. Svi ostali sigurno putuju na Svetsko prvenstvo", istakao je Baret.

Veliki peh za Srbiju je upravo i odluka Jokića da neće nastupati za reprezentaciju na Mundobasketu. Tim Svetislava Pešića u utorak je savladao oslabljenu Bosnu i Hercegovinu bez dvojice najboljh igrača Jusufa Nurkića i Džanana Musa, koji se nisu pojavili na ovom meču, kao ni u sastavu tima.

Kanađani prvi pripremnu utakmicu igraju protiv Nemačke u Berlinu 9. avgusta. Sa Španijom se sastaju 17. avgusta, a s Dominkanskom Republikom 19. Kanada se nalazi u H grupi u kojoj su još i Francuska, Letonija i Liban-