Košarka

NEMA ŠANSE DA PREPOZNATE OVOG NBA SUPERSTARA: Slike iz mladosti su hit, svi se pitaju kako je ovo on! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Da li prepoznajete o kom NBA superstaru se radi?

Izvor: YouTube/screenshot/Twitter/screenshot

Sada je možda i najprepoznatljivije lice NBA lige, ali teško da biste ga prepoznali iz mlađih dana! Iskusni bek Džejms Harden je godinama uspeo da marketinški sjajno progura svoj imidž sa dugom bradom i dobio je čak nadimak "Brada". Jedan od najboljih poentera NBA lige pušta bradu od početka NBA karijere i već posle nekoliko uvodnih sezona u NBA ona je dobila sadašnji prepoznatjiv izgled. 

Zbog toga što duže od decenije tako izgleda, mnogi su zaboravili kakav je imidž imao Džejms Harden pre brade i cele marketinške pomame za njim koja se stvorila dok je dominirao u Oklahomi i kasnije Hjustonu. Ta brada je postala toliko poznata da je rekao da je ne bi obrijao za manje od 10.000.000 dolara!

"Da, za deset miliona bih je obrijao, ali ne za manje! Deset miliona dolara je najmanje", rekao je jednom prilikom, a onda istakao da bi taj novac podelio u humanitarne svrhe. Pogledajte kako je izgledao pre puštanja brade: 

Sada budite iskreni, da li biste prepoznali o kome je reč? Teško da bi nekome to pošlo za rukom osim onima koji su ga pratili dok je nastupao na NCAA u Arizoni. Sada se Harden bliži kraju karijere i sa 33 godine juri samo jedno - šampionski prsten. Bilo je reči da je spreman da ode nazad u Hjuston, preseli se u Kliperse ili Nikse, ali se to za sada nije desilo.

Umesto njega u Hjustonu je završio najveći negativac NBA lige, a Harden koji nastavlja da svojim imidžom privlači fanove ostaje jedan od najpopularnijih NBA igrača čak i u sezonama kada ne blista. Pogledajte ponovo kako je izgledao bez brade:  

Džejms Harden
Izvor: Youtube/NBA