BUM!

MIŠKO DIGAO BURU, BUDUĆNOST DOVELA NBA POJAČANJE: Svi se nadali Bobanu Marjanoviću, umjesto njega stigao Amerikanac!

Autor Nikola Lalović

Budućnost ne staje, stiglo je novo pojačanje iz Amerike!

Izvor: MN Press

Odjeknula je nova bomba u ABA ligi, a ponovo je reagovala ekipa Budućnosti iz Podgorice! Iako su nakon objave Miška Ražnatovića u kojoj najavljuje prelazak nekog od igrača iz Teksasa u Podgoricu mnogi očekivali Bobana Marjanovića ponovo u ABA ligi, to se nije desilo. 

Zapravo je pojačanje Rajt Mekinli IV, 24-godišnji plejmejker koji je nakon godinu dana u Minesoti prošlu sezonu proveo u Dalasu kao rezerva Kajriju Irvingu i Luki Dončiću.

Buru je digla objava poznatog košarkaškog menadžera koji je napisao: "Ovako je to bilo 1984! Lketa 2023 je Teksas, Podgorica!", uz sliku plakata za poznati film "Pariz, Teksas". S obzirom da je Boban Marjanović igrao u Teksasu za Hjuston prošle godine, mnogi su se ponadali da se srpski div vraća u ABA ligu, ali zapravo je u Budućnost stigao Rajt Mekinli IV. 

Ova plejmejker je završio univerzitet Koloradu, a u dvoe sezone u NBA odigrao je 32 utakmice. Prošle sezone je dkelovalo da je zaradio ugovor u Dalasu za narednu sezonu pošto je proskečno bilježio 4,2 poena i 2,1 asistenciju, ali je odlučio da ipak izabere Podgoricu i da tu proba da bude lider ekipe. 

Budućnost je odlučila da uveća budžet za narednu sezonu i trener Petar Mijović dobio je do sada šest pojačanja: Alerika Frimena, Andriju Slavkovića, Flečer Megija, Marvina Džonsona, Andriju Grbovića i Džakorija Vilijamsa.

BONUS VIDEO: