Košarka

JOŠ NIJE KRAJ - MIROTIĆ MORA NA SUD! Nikola je konačno SLOBODAN igrač, ali njegov rat sa Barselonom i dalje traje!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Nikola Mirotić moraće da na sud sa sa svojim bivšim timom. Praktično je dobio otkaz!

Izvor: Profimedia

Nikola Mirotić rastao se sa Barselonom hladnim i šturim saopštenjem kluba, posle kojeg je definitivno postao slobodan igrač. Španac sada može da bira novi klub, što bi mogao da bude Partizan, ali će uz to imati još obaveza u Španiji, jer će morati na sud.

Prema pisanju "Mundo Deportiva", Mirotić ima 22 miliona evra garantovanog novca od Barselone u naredne dve godine a odluka kluba da jednostrano raskine ugovor, bez dogovora sa igračem, odvešće ovu sagu na sud. "Na njemu će biti donesena i odluka o kompenzaciji", piše španski list, dok postaje jasno da je Mirotić praktično dobio otkaz.

Barselona i Mirotić bili su vezani danas raskinutim ugovorom do 2025. godine, on je igrao za taj klub četiri godine, doneo titulu prvaka Španije, tri Kupa kralja, u dresu Barse zvanično postao najbolji igrač Evrolige... Ipak, rastanak neće biti lep, što se i moglo pretpostaviti prethodnih nedelja.

Dok je Barsa već okrenula novi list i dovodi nove igrače, nakon dolaska novog trenera Rožera Grimaua, i Mirotić pregovara o nastavku svoje karijere. A sudeći prema svemu što je moglo da se pročita prethodnih dana i nedelja, to će izvesno biti Partizan, mada se u četvrtak pojavila informacija da bi Panatinaikos mogao da ga otme crno-belima.

Jedno je sigurno - nakon rastanka sa Barselonom, Mirotić nema bilo kakvu prepreku da postigne dogovor sa novim timom i da realizuje transfer koji iščekuje cela košarkaška Evropa.