Košarka

GOTOVO JE - MIROTIĆ JE SLOBODAN IGRAČ! Barselona se oglasila o Nikoli i razjasnila SVE!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Barselona se oglasila o Nikolu Mirotićui!

Izvor: Profimedia

Gotovo je - Barselona je zvanično potvrdila da Nikola Mirotić više nije njen košarkaš i to mu omogućuje da kao slobodan igrač potpiše za novi tim. Već danima i nedeljama se najavljuje da je to Partizan, dok je danas ipak procurila informacija da bi Panatinaikos mogao da ga "otme" "crno-bijelima". U svakom slučaju, ta saga će uskoro biti gotova, jer Španca više ništa ne vezuje za Barselonu, u kojoj je bio od 2019, kada se vratio iz NBA lige.

"Barselona je zvanično saopštila zastupnicima Nikole Mirotića odluku da raskine ugovor prema kojem je bio igrač našeg košarkaškog tima. Taj ugovor ga je vezivao za naš klub do 2025. godine. Ova mjera je propisana u skladu sa Planom ekonomske održivosti koji je usvojila Barselona", navedeno je.

Možda ce vas zanimati

Sada ostaje da samo stigne odgovor - da li će Mirotić nastaviti karijeru u Partizanu?

S obzirom na specifičan Mirotićev ugovor, u poslednje dvije sezone trebalo je da zaradi ukupno 22 miliona eura, ali su dve strane ipak našle način da se rastanu na obostrano prihvatljiv način. Ipak, taj rastanak je očigledno protekao hladno, bez poruka zahvalnosti ili emotivnih riječi, iako je Nikola u dresu Barse za četiri godine donio titulu prvaka Španije, zvanično bio proglašen za najboljeg igrača Evrolige, nastupao na Fajnal-forovima Evrolige i tri puta osvojio prestižni Kup kralja.