ZANIMLJIVO

NAJVEĆI TALENAT PARTIZANA ODLAZI!? I da ne dobije ugovor u NBA, napušta crno-bijele ovog leta!

Autor Milutin Vujičić

Tristan Vukčević razmatra i druge opcije ako ne uspije u Vašingtonu.

Izvor: Profimedia/Jamie Squire

Mladi košarkaš Tristan Vukčević po svoj prilici će ovog ljeta napustiti Partizan. Vukčević je izabran na NBA draftu 42. pik i vrlo ozbiljno je shvatio interesovanje Vašingtona, tako da blista u Letnjoj ligi i pokušava na sve načine da ubijedi trenera ovog kluba da ga zadrži u sastavu za sledeću sezonu!

Prethodne noći Vukčević je opet pametno koristio svoju minutažu i upisao je 15 poena i osam skokova, iako ga šut nije naročito služio. Mladi centar je "opalio" čak osam trojki, od čega je dvije pogodio, ali je bio vrlo agresivan pod košem i često je išao na liniju za slobodna bacanja. Talenat je definitivno tu, ali je potrebno još iskustva kako bi na njega u Vizardsima računali kao na ozbiljnu opciju, što povlači pitanja za dalje poteze...

Prema pisanju grčkog Total Basketa, u slučaju da Vukčević ne dobije garantovan ugovor u NBA - pitanje je šta će se desiti sa njim u Partizanu. Prema njihovim informacijama, ako ne bude imao veću minutažu nego prošle godine, neće biti iznenađenje da ga crno-bijeli u tom slučaju negdje pošalju na pozajmicu.

Podsjetimo, Vukčević je sin srpskog košarkaša Dušana Vukčevića, a ima pasoš Italije, Švedske, Srbije i Grčke. Ponikao je u redovima Real Madrida, a od januara 2022. godine je u Partizanu.