Svaka čast!

RUMUNKA BOLJA OD PEĐE I STEFA KARIJA! NAPRAVILA ČUDO U WNBA: Sabrina se "zapalila" na Ol-staru, pa sipala u koš! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Košarkašica Sabrina Jonesku je u brzom šutiranju trojki bila bolja nego bilo koji NBA košarkaš!

Izvor: Twitter/WNBA/printscreen

Potpuno neverovatna scena viđena je na Ol-star vikendu WNBA, najbolje košarkaške lige za žene. Američka košarkašica rumunskog porekla Sabrina Jonesku (25) pobedila je u brzom šutiranju trojke, a ono što je uspela da uradi ne bi mogli Stef Kari, Peđa Stojaković i ostali najbolji šuteri u istoriji košarke - Sabrina je pogodila gotovo sve šuteve koje je uzela!

Igračica Njujork Libertija počela je takmičenje u finalu iz levog ćoška i već na početku se videlo da je ozbiljno zagrejana da stigne do titule. Promašila je prvu loptu, a zatim pogodila preostale četiri sa te pozicije. Kako poslednja lopta na svakoj poziciji vredi dva poena, Sabrina je imala pet poena pre nego što je otrčala na drugu poziciju i tamo sa svim "bonus" loptama koje vrede po dva poena stigla do 15 poena! Ovo je Sabrina Jonesku:

Usledilo je ubacivanje "moneyball" lopte za tri poena, pa centralna pozicija na kojoj je osvojila maksimalnih šest poena pre nego što je ubacila drugu "moneyball" za još tri poena. U tim trenucima je Sabrina Jonesku od maksimalnih 25 poena imala osvojeno čak 24! Na četvrtoj poziciji Sabrina je osvojila četiri poena i promašila loptu koja je mogla da joj donese još dva, a zatim je sa petog mesta na parketu ostvarila maksimalan učinak. Za samo 70 sekundi na parketu osvojila je 37 od maksimalnih 40 poena i tako čitav košarkaški svet ostavila u čudu! Pogledajte njeno izdanje:

Inače, Sabrina Jonesku je rođena u mešovitom braku, nakon što je njen otac izbegao iz komunističke Rumunije tokom revolucije 1989. godine. On se preselio u Kaliforniju, SAD su mu dodelile politički azil, a kasnije je započeo privatan biznis. Sabrina je tokom odrastanja u rodnoj kući pričala rumunski, ali je izabrala da predstavlja Ameriku i sa reprezentacijom je već osvojila zlato na Svetskom prvenstvu 2022. godine, kao i tri zlatne medalje u mlađim kategorijama.

Tagovi