Pregovori!

ON JE ZVEZDINA NOVA BOMBA ZA EVROLIGU! Lebron ga obožavao, Teodosića pobijedio, a u Evropi "sipa" poene!

Autor Dušan Ninković

Nakon što su prethodne sezone igrali u protivničkim timovima, sada bi Teodosić i Šabaz Nejpijer mogli da budu saigrači.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je spremila još jednu bombu u bekovskoj liniji za narednu sezonu - izvori iz Italije javljaju da je srpski tim u pregovorima sa nekadašnjim NBA plejmejkerom Šabazom Nejpijerom! Košarkaš koji se i prethodnog ljeta dovodio u vezu sa timom iz Beograda završio je u Olimpiji iz Milana, ali sa tim timom nije uspio da dogovori nastavak saradnje.

Kako prenosi italijanski novinar Danijele Labanti, crveno-bijeli su ponovo u pregovorima sa iskusnim košarkašem. Zvezdi je potrebno još jedno "jako" ime spolja, a nekadašnji organizator igre u NBA timovima bio bi pravo pojačanje za srpski klub pred sezonu u kojoj postoje velike ambicije.

Nejpijer je u prethodnoj sezoni Evrolige odigrao 12 mečeva i na njima je bio izuzetno efikasan. Ubacivao je 15 poena u prosjeku, a najslabija partija bila mu je baš protiv Zvezde kada je postigao samo pet poena. Sa druge strane, Valensiji je "spakovao" 28, a Fenerbahčeu 26 poena, uz 5/8 za tri poena na oba meča. 

Svojevremeno je o njemu tvitovao i Lebron Džejms, koji je bio oduševljen onim što je video. Kada su timovi na draftu 2014. godine birali igrače, Džejms je napisao kako mu je Šabaz Nejpijer omiljeni košarkaš u toj generaciji. Momak iz Bostona nije uspeo da ima karijeru u tim okvirima - daleko je od Nikole Jokića, recimo - ali je pronašao sebe.

Nakon igranja za Majami, Orlando, Portland, Bruklin, Minesotu i Vašington otisnuo se u Evropu, gdje je prvo nosio dres Zenita. Kratko se vratio na "svoj" kontinent i zaigrao u Meksiku, a potpom ponovo nastupio u Evroligi, ovog puta kao član Olimpije iz Milana. Sa tim timom je osvojio i šampionsku titulu u Italiji, a u finalu je savladao Virtus za koji je igrao Miloš Teodosić.

Izvor: Profimedia