Bedem!

BOMBA - ZVEZDA DOVELA IGRAČA REALA: Defanzivna zver na Malom Kalemegdanu, on zna kako se osvaja Evroliga!

Autor Nikola Lalović

Novo veliko pojačanje u Crvenoj zvezdi, stigao je Adam Hanga!

Izvor: MN Press

Bomba u Crvenoj zvezdi, stigao je Adam Hanga! Doskorašnji košarkaš Real Madrida je na kraju prošle sezone ostao bez ugovora, a sada je crveno-bijeli tim potvrdio njegov dolazak. Reprezentativac Mađarske potpisao je dvogodišnji ugovor sa beogradskim klubom. 

Igrao je za sve najbolje španske klubove pošto je pre Reala nosio dres Baskonije i Real Madrida, a aktuelni je osvajač titule šampiona Evrope pošto je u sezoni iza nas bio dio "kraljevskog kluba".

Visok je dva metra i težak 96 kilogarama, najbolje se snalazi kao krilo, ali pokriva četiri pozicije na terenu. Prinudno je u prošloj sezoni čak igrao i pleja za Real u nekim navratima, a u Evroligi igra već deset godina bez prestanka. Prije svega je sjajan u defanzivi, a 2017. godine je proglašen za najboljeg odbrambenog igrača Evrolige.

Rođen je u Budimpešti, od majke Mađarice i oca Tanzanijca sa Zanzibara, a nakon pet odličnih sezona u rodnoj Mađarskoj preselio se u Španiju 2011. godine. Biran je i na NBA draftu i to od strane San Antonio Sparsa koji su ga birali kao 59. pika na draftu 2011. godine. 

U Crvenu zvezdu dolazi kao četvrto pojačanje ove sezone. Prvo se u klub vratio Dejan Davidovac, potom je potpisan Marko Simonović, povratnik u ABA iz NBA lige, a onda je Miloš Teodosić konačno došao na Mali Kalemegdan.