Meta

ZVEZDA DOVELA TEODOSIĆA, PA POJURILA NOVO POJAČANJE: Dominirao na Eurobasketu, sad je blizu Malog Kalemegdana!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda želi igrača na poziciji krila, a to bi mogao da bude upravo Mateuš Ponitka.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Crvena zvezda je oduševila svoje navijače kada je u utorak ozvaničila saradnju sa Milošem Teodosićem koji je potpisao jednogodišnji ugovor sa klubom, a sada dolaze vesti da su blizu potpisivanja ugovora sa još jednim pojačanjem.  Kako prenosi "Totalbasket" iskusni poljski košarkaš Mateuš Ponitka je na meti crveno-belih i ponuđen mu je dvogodišnji ugovor sa platom koja bi po sezoni bila oko 600.000 evra. 

Ponitka je prošlu sezonu završio u Panatinaikosu, ali nakon rastanka sa "zelenima" nije bilo govora o novoj saradnji jer je atinski klub rešio da napravi potpuno novi tim pa je tako na njegovoj poziciji angažovao Janisa Papapetrua koji se vratio iz Partizana. 

Ponitka ima 29 godina i karijeru je počeo u Varšavi, odakle je prešao u Prokom, a prvi put je u inostranstvu igrao 2013. godine kada je otišao u Ostende. Vratio se u Pojsku 2015. i igrao za Zjelonu Goru, a onda nastupao za Karšijaku, Tenerife, Lokomotivu iz Kubanja i Zenit iz Sankt Petersburga.

Potpisao je 2022. godine ugovor sa Ređo Emilijom, ali nakon sjajnih igara na Eurobasketu 2022. gde je Poljsku vodio do polufinala i četvrtog mesta prešao je u Panatinaikos. Ima bogato iskustvo igranja u Evroligi i Evrokupu, ali kako strani izvori prenosi Crvena zvezda nije jedina zainteresovana za njegove usluge.

Crvena zvezda je do sada osim Miloša Teodosića dovela i Dejana Davidovca i Marka Simonovića, a klub su napustili Luka Vildoza, Nikola Ivanović, Džon Holand, Ben Bentil i Hasan Martin i Stefan Marković koji je završio karijeru. Blizu odlaska su Ognjen Dobrić i Ognjen Kuzmić, a nejasna je situacija oko Filipa Petruševa.