Gotovo!

ŽELJKO ZBOG NJEGA PSOVAO CIJELI TIM - SAD JE ZAVRŠIO KARIJERU! Obradović pobijesnio, a o tome pričala cijela EVropa!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji italijanski košarkaš našao se na udaru Željka Obradovića dok su sarađivali u Fenerbahčeu.

Izvor: MN Press/Youtube/Piotr Dudek - podcast/printscreen

Završena je jedna velika košarkaška karijera! Luiđi "Điđi" Datome (35) riješio je da je dosta i da nakon dve decenije profesionalnog igranja košarke treba da okači patike o klin. Odluku o kraju karijere italijanski košarkaš doneo je nakon sezone u kojoj je sa Armanijem postao prvak svoje zemlje, a kultni status stekao je u još nekoliko timova na kontinentu.

Sigurno najbitniji mandat imao je u dresu Fenerbahčea, gdje je sarađivao sa Željkom Obradovićem i gdje je pružio neke od najboljih partija u karijeri. Postao je šampion Evrope sa turskim timom, dva puta završavao sezonu sa procentima "50-40-90" u elitnom evropskom takmičenju, a u Turskoj pokupio sve trofeje i gotovo sve MVP nagrade. Ipak, navijači pamte "onaj tajm-aut".  

"Dobri momci, vi ste dobri momci? U vašim očima vi ste dobri momci? Jebite se svi! Je*ite se svi. Je*ite se, ok? Je*i se, Điđi Datome. Nek te bude sramota! I tebe sram da bude Mahmutoglu", vikao je bijesno najtrofejniji evropski trener svih vremena, tokom pauze na meču protiv CSKA iz Moskve, 2019. godine. Italijanski košarkaš nije bio jedini na udaru, ali se Željko najviše ustremio ka njemu, pa je scena na klupi postala kultna. Pogledajte čuveni tajm-aut Željka Obradovića, koji se i godinama kasnije prepričava u evropskoj košarci: