BUM!

BOMBA - ŽELJKO U PARTIZAN DOVODI NAJBOLJEG PLEJMEJKERA EVROPE! Zajedno osvojili Evroligu, sad hoće to da ponove!

Autor Nikola Lalović

Željko Obradović nastavlja da sklapa svoj tim za najveća djela, a sledeća meta je igrač sa kojim je osvojio Evroligu!

Izvor: MN Press

Kakva bomba se sprema u Beogradu! Dimitris Itudis je riješio da se odrekne usluga Nika Kalatesa, a to je riješio da iskoristi njegov učitelj Željko Obradović. Prema navodima grčkog portala "Sport 24" Partizan čeka da se ozvaniči rastanak grčkog plejmejkera i turskog tima i kada se to desi ponudiće ugovor Kalatesu!

Crno-bijeli su se tokom prošle sezone zbog povreda mučili sa pozicijom plejmejkera, a trenutno od klasičnih "jedinica" u sastavu imaju samo Jama Madara. Kevin Panter i Aleksa Avramović su tu, ali oni su više bekovi nego plejevi, dok je Dante Egzum koji je takođe igrao na pleju tokom prošle sezone sada u NBA ligi. 

Nik Kalates je rođen u Americi, a nakon dvije godine Florida Koledža oizabran je kao 45. pik na draftu od strane Minesote. Ipak je karijeru počeo u Grčkoj gde je igrao za Panatinaikos od 2009. do 2012. godine, a zatim je godinu dana proveo u Lokomotivi Kubanj. Otipao je u NBA 2013. ali se posle dvije sezone sedenja na klupi vratio u Panatinaikos. Odigrao je pet godina u Atini, a zatim igrao za Barselonu i Fenerbahče. Ako sada raskine ugovor sa Barselonom, mogao bi da posle decenije zaigra pod Željkom Obradovićem. U prvom mandatu u Panatinaikosu od 2009. do 2012. godine upravo ga je "Žoc" trenirao u Panatinaikosu.

Kalates je najbolji asistent Evrolige u istoriji i upravo mu je najjača strana raigravanje ekipe i asistiranje. Odličan je i u defanzivi, ali njegov šut zaista ume da bude problematičan. Sa Obradovićem je osvojio Evroligu 2011. godine, a u karijeri je u četiri sezone bio najbolji asistent ovog takmičenja, poslednji put 2022. godine. Tri puta je imao najviše asistencija u Evroligi,. dva puta je biran u najbolji tim elitnog takmičenja, a 2013. je bio MVP i osvajač Evrokupa. U Grčkoj je tri puta bio MVP lige i jednom MVP kupa, a osvajao je titule u Španiji.

Ukoliko bi došao u Partizan Kalates bi bio prvo pojačanje Željka Obradovića za ovu sezonu. Za sada su iz kluba otišli Matijas Lesor i Dante Egzum, a ugovore su produžili Kevin Panter, Zek Ledej i Aleksa Avramović. 

BONUS VIDEO: