Fantastično!

JOKIĆ NIJE HTIO NI DA GA POGLEDA, A ONDA SE DESILA NAJBOLJA IDEJA IKAD: Italijan upoznao Nikolu - ta priča je za film!

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš Nikola Jokić gleda u Italiji konjičke trke i ne misli o košarci, pa je jedan navijač morao da smisli kako da priđe centru Denvera.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/Twitter/StorieASpicchi/printscreen

Najbolji košarkaš u nedavno završenoj sezoni NBA lige Nikola Jokić iskoristio je pauzu da se opusti - prvo konjičkim trkama u Somboru, zatim dok je pevao Aco Pejović, a onda i putovanjem u Italiju. Na hipodromu Anjano u Napulju srpski košarkaš prati trke, a odande stiže nevjerovatna priča jednog navijača o tome kako je upoznao centra Denver Nagetsa!

Nije bilo nimalo lako, Nikola Jokić je odbijao da priča sa njim, ali su se na kraju "našli". Specijalna ponuda za osvajača MVP nagrade u finalu NBA lige bila je dovoljna da se srpski košarkaš oraspoloži, popriča sa navijačem, a zatim mu i učini uslugu i potpiše dres na kojem sticajem okolnosti nije bilo njegovog prezimena. Ovako je Jokić gledao trke u Somboru:

"Zdravo momci, ja sam Mišel. Želim da vam ispričam o svom susretu sa najboljim igračem na svijetu. Prije nekoliko dana, moj prijatelj koji je zaljubljenik u konjičke trke, obavijestio me je da će Nikola Jokić biti na trkalištu Anjano, u Napulju, da prati trku Emili Pan, najmlađeg konja u njegovoj štali. Da ne bih bio potpuno bezveze tamo, istog dana sam otišao da kupim dres Denver Nagetsa. U jednoj od rijetkih radnji u gradu koje ih prodaju, imali su samo jedan model iz Denvera, samo jednog igrača, broj 15, ali... Karmela Antonija. Iako sam znao da ne mogu da ga namamim dresom koji nije njegov, otišao sam na trkalište i čim sam ga vidio, odmah sam mu je pokazao tražeći autogram. Odgovor je odlučno ne. Kazao mi da je napet jer će mu konj uskoro trčati i nije želio da ga iko ometa. Da ga ne nerviram, odlazim čekajući da se trka završi. Problem je u tome što to ne ide baš najbolje, i kada ga vidim crvenog u licu kako se vraća u svoju štalu, mislim da je vrijeme da odem. Ovog puta sam daleko i sa mnom je još nekoliko ljudi, koji svi snimaju video zapise i fotografije", počeo je da priča ovaj zaljubljenik u košarku.

Došao je da vidi Nikolu Jokića, pa nije odustao od razgovora sa najboljim košarkašem NBA lige! "Pokušavam ponovo vrišteći 'Nikola, samo autogram kunem se!', ali on odmahuje prstima i signalizira ne, samo izgleda veoma razočaran trkom. Odlučujem da odem, ali moj prijatelj kome ću zauvijek biti dužan predlaže šta će biti najmudrija ideja tog dana. Molim vas, nemojte se smijati. Idemo u supermarket i kupujemo dva piva. Vraćamo se na trkalište, Jokić je pored svog konja. Vičem mu 'Džokeru, imam poklon za tebe!' sa pivom u ruci. Ovaj put mi se smiješi, podiže palac i rukom me poziva da uđem. Pričali smo 10 minuta zajedno ispijajući pivo, rekao mi je da njegov konj nije ostavio dobar utisak, ali obećava da će sve biti dobro i uvjeren je da će neko od ostalih pet biti bolji. Vjeruje da će se opustiti u narednih nekoliko dana da ih prati na drugim trkama. Kunem se, nikada nisam vidio tako iznenadnu promjenu raspoloženja između pokazivanja dresa iz Denvera i kada sam se vratio sa pivom. Smiješno je, znam, ali bilo je nevjerovatno i još uvijek ne mogu da vjerujem. Ah... Na kraju je potpisao majicu bez rukava", završio je fantastičnu priču o Nikoli Jokiću Mišel.

BONUS VIDEO: