ZVANIČNO

CRVENA ZVEZDA DOVELA PRVO POJAČANJE ZA EVROLIGU

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Crvena zvezda je dovela prvo pojačanje za novu sezonu i to će biti povratnik Dejan Davidovac koji je prethodnu godinu proveo u CSKA Moskvi.

Izvor: MN Press

Samo nekoliko sati pošto je Evroliga saopštila da je Crvena zvezda Meridianbet i zvanično učesnik ovog takmičenja iduće sezone, stiže još lepih vesti za navijače crveno-belih. Zvezda je na zvaničnom sajtu potvrdila da je potpisala ugovor na čak tri sezone sa Dejanom Davidovcem, koji se vraća na Mali Kalemegdan posle godinu dana.

Davidovac je prethodnu sezonu proveo u CSKA iz Moskve, a u završnici finalne serije ABA lige protiv Partizana bio je u hali i bodrio svoje doskorašnje saigrače. To je bila naznaka da se nešto "kuva", a izgleda da nije mnogo bilo potrebno kako bi Zvezda i "Deda" pronašli zajednički jezik, pa je danas zvanično i potvrđen njegov povratak u dres u kome je do sada ostavljao odličan utisak.

"Novim ugovorom Dejan Davidovac se obavezao na vernost našoj Crvenoj zvezdi do kraja takmičarske sezone 2025-2026 (8 punih sezona kao igrač našeg kluba) i kao domaći igrač, koji zna težinu dresa koji će ponovo nositi biće izuzetno važan za tim KK Crvena zvezda u sezonama koje dolaze", saopštili su iz kluba.

Davidovac ima 28 godina, a u Zvezdu je došao u leto 2017. godine. Od tada je odigrao 301 utakmicu i postigao 2.095 poena za crveno-bele, a vredi istaći da je do sada sa klubom osvojio čak deset trofeja: tri ABA lige, četiri šampionata Srbije, dva kupa Radivoja Koraća i jedan Superkup ABA lige. Podsetimo, Zvezdu su ovog leta već napustili Luka Vildoza, Džon Holand i Hasan Martin.

BONUS VIDEO: