ČEKANJE

DAN "D" ZA CRVENU ZVIJEZDU! Sastanak Evrolige rješava sve DILEME - danas pada konačna ODLUKA!

Autor Nemanja Stanojčić

Sastanak Evrolige povodom učesnika za narednu sezonu je danas i biće poznata sudbina Crvene zvijezde.

Izvor: MN Press

Hoće li Crvena zvijezda igrati u Evroligi naredne sezone? Odgovor na to pitanje stiže danas. Poznato je već da je 29. juna sastanak akcionara elitnog takmičenja i posle toga biće donijeta konačna odluka oko spiska timova koji će igrati u društvu najboljih.

Pobjedom u finalu ABA lige Partizan je obezbedio učešće, dok se crveno-bijeli nadaju specijalnoj pozivnici. Već ranije pisalo se da će izvesno oba srpska kluba biti u eliti, mada se posle toga pojavio jedan problem. Navodno se u trku uključio i finalista Evrokupa, Turk Telekom. Najveći njihov adut je činjenica da jedan od glavnih sponzora Evrolige dolazi baš iz Turske. Ujedno je problem napravila i Gran Kanarija koja se povukla iako je osvojila Evrokup i obezbijedila učešće u jačem takmičenju.

Sigurni učesnici Evrolige su klubovi sa icencom - Barselona, Real Madrid, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Makabi, Armani, Bajern, Žaligiris i Asvel. U startu to znači da je ostalo šest mesta, mada te pozicije odmah popunjavaju Monako, Alba, Partizan. Valensija bi trebalo da zameni Gran Kanariju, pa se za tri pozicije bore Zvezda, Virtus iz Bolonje i Turk Telekom.

Prema ranijim najavama italijanski tim je "već viđen" u eliti, ostanak Serđa Skariola to na neki način potvrđuje, tako da se za jednu "vajld kartu" bore srpski i turski tim. "Razgovaraćemo sa svih 18 klubova iz prošle sezone, možda isti ti timovi ostanu i u narednoj. Tu je i Turk Telekom koji je jedan od kandidata. Sve bi trebalo da bude jasno na sastanku deoničara 29. juna", poručio je Paulijus Jankunas, novi izvršni direktor Evrolige i čovjek koji je zamenio Maršala Glikmana. Evroliga menja pravila, a danas će biti poznat spisak učesnika...

BONUS VIDEO: