SVE SE ZNA

TURČIN POBIJESNIO ZBOG ODLUKE PANTERA! Bio u CENTRU projekta, pa izabrao Barselonu - novi detalji transfera!

Autor Milutin Vujičić

Ergin Ataman je smatrao da će Kevin Panter biti u središtu njegovog novog projekta u Panatinaikosu.

Izvor: MN Press

Kevin Panter je navodno prihvatio ponudu Barselone "tešku" 6 miliona eura i naredne sezone ipak neće igrati za Partizan, odjeknulo je tačno u ponoć pisanje specijalizovanog košarkaškog portala "Jurohups". U međuvremenu se Panter, Barselona i Partizan nisu oglašavali, ali je dobro poznato da je američki košarkaš jedan od najtraženijih na evropskom tržištu posle sjajne sezone u dresu crno-belih koje je nosio i do titule u ABA ligi.

Za njega su se interesovali svi klubovi u Evropi sa "jačim budžetima", pa se tako u poslednje vrijeme najviše pričalo o šampionu starog kontinenta Real Madridu, dok smo prethodnih nedelja slušali i o Panatinakosu koji će na kraju biti posebno bijesan jer su "izvisili" za Pantera.

Prema pisanju grčkih medija, Ergin Ataman je zacrtao da upravo Panter bude u središtu novog projekta u Atini i dobio je snažno obećanje vlasnika Dimitrisa Janakopulosa da će ga dovesti. Ipak, sada će morati potpuno novi plan da napravi pošto je Amerikanac po svemu sudeći izabrao Barselonu za svoju sledeću destinaciju, tako da neće biti "uparen" sa doskorašnjim igračem Crvene zvezde Lukom Vildozom koji je prešao u PAO.

Nezvanično, rezervna opcija za Panatinaikos je sada Tajler Dorsi iz Fenerbahčea, ali ni njega neće biti lako namamiti pošto je prethodno igrao za Olimpijakos. Što se tiče Pantera i ugovora u Barseloni, budžet mu je "otvorio" odlazak trenera Šarunasa Jasikevičijusa, kao i gotovo sigurni rastanak Katalonaca sa Nikolom Mirotićem i Korijem Higinsom.

Ostaje nam da vidimo kako će transfer Pantera dovesti do tektonskih promjena u Evroligi i kako će to uticati na Partizan, pošto se čini da posle dvije sezone ipak nisu mogli da zadrže svog najboljeg igrača.