Pravoslavlje!

MONAH SA OSTROGA DOVODI MIROTIĆA U CRVENU ZVIJEZDU! U Pioniru navijao za crveno-bijele, sad pregovara sa Nikolom!

Autor Dušan Ninković

Fotografija koju je podijelio na svom profilu pokazuje da se sastao sa Nikolom Mirotićem, a sigurno je bilo i priče o košarci.

Izvor: Twitter/velickotrpic/printscreen

Nije nikakva tajna da Crvena zvijezda želi Nikolu Mirotića u timu za narednu sezonu, a nekadašnji španski košarkašk iskoristio je pauzu između dve sezone da posjeti region. Prvo je "uhvaćen" na traktoru, a zatim su navijači Crvene zvijezde riješili da uzmu stvari u svoje ruke - protosinđel Ilija Buha, poznati navijač crveno-bijelih, riješio je da pregovara sa sjajnim košarkašem.

Monah iz Prizrena danas je dio bratije manastira Ostrog, a utakmice Zvezde u Beogradu prati kad god ima prilike. Gledao je pobjedu Crvene zvijezde protiv Asvela krajem 2022. godine, a tada je i skrenuo pažnju na sebe jer je pored koša, u mantiji, strasno navijao za srpski klub. Sada je odlučio da se umiješa i u sastavljanje tima za narednu sezonu, pa se na Tviteru pohvalio fotografijom sa sjajnim igračem i velikim vjernikom, uz komentar da su pregovori teški, ali idu u pravom smjeru!

Inače, Nikola Mirotić ima nekoliko ponuda iz Evrolige, a pojedini izvori iz inostranstva napominju da bi i Partizan volio da obezbedi njegov potpis. Ostaje da se vidi ko će uspjeti da ubedi dosadašnjeg kapitena Barselone i koji će projekat za budućnost privući jednog od najcenjenijih igrača u evropskoj košarci. Možda će baš razgovor sa Ilijom Buhom, koji ima prijatelje među igračima Crvene zvezde, ubediti Mirotića!

Svojevremeno je Buha otkrio kako je došlo do toga da iz prvog reda prati Zvijezdin meč u Evroligi. "Prvi pomoćnik trenera Crvene Zvezde, Marko Simonović, letos je bio u Ostrogu sa porodicom, ja sam bio dežuran, sačekao sam ih, pomolili smo se zajedno, a posle otišli na kafu. Dao sam im blagoslov, a on me je pozvao da dođem da pogledam neku utakmicu. Ovo je druga koju sam gledao, zbog drugih okolnosti sam u Beogradu, ne mogu uvijek da dođem na utakmicu", objasnio je on.