INTERESANTNO

KO IDE, KO OSTAJE U DUŠKOVOJ ZVEZDI? Ivanović ima pune ruke posla - evo šta se dešava na Malom Kalemegdanu

Autor Nemanja Stanojčić

Evo ko bi sve mogao da ode, a ko da ostane u timu Duška Ivanovića za narednu sezonu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda završava sezonu sa dva trofeja i porazom u finalnoj seriji ABA lige. Osvojila je Kup Radivoja Koraća i domaću ligu, dok je Partizan bio bolji u petom meču okršaja za šampiona regiona. Kao što to obično biva po završetku sezone, pravi se spisak igrača koji bi mogli da odu i onih koji bi mogli da ostanu za narednu godinu.

Kada je na konferenciji za medije posle "majstorice" Duško Ivanović za to upitan imao je kratak i jasan odgovor. "Malo prvo da odmorimo", nasmejao se iskusni stručnjak. Za razliku od tek završene sezone kada je preuzeo tim koji je selektirao njegov prethodnih Vlada Jovanović, ovog puta će on biti taj koji će da donosi odluke o tome ko mu je neophodan.

Jasno je da ga čeka dosta posla tokom leta, posebno zbog toga što se očekuje da će veliki broj igrača napustiti tim. Doduše, spekuliše se da bi Dejan Davidovac mogao da se vrati. Dodatni podstrek za to je i činjenica da je bio uz ekipu na nekoliko mečeva finalne serije, uključujući i petu utakmicu. Uz to je navodno Zvezda poslala ponudu i za Nikolu Mirotića, dok je Ahile Polonara, koji je u januru bio "već završen", sada slobodan igrač.

KO ODLAZI?

Jasno je da argentinski tandem Fakundo Kampaco/Luka Vildoza neće plesati tango u "Pioniru" u narednoj sezoni. Već duže vreme piše se da je Fakundo završio sve detalje oko povratka u Real Madrid, dok će Vildoza u Panatinaikos.

Ognjen Dobrić je produžio ugovor, ali je dogovorio prelazak u Virtus iz Bolonje i navodno će dobiti 1,6 miliona za dve godine, dok bi srpski tim mogao da dobije deo obeštećenja. Filip Petrušev je blizu potpisa za Filadelfiju i trebalo bi da se oproba u NBA ligi.

Stefan Marković je doneo odluku da završi karijeru i čeka se zvanična potvrda toga. Džon Holand izvesno odlazi, nije u planovima trenera Ivanovića, dok bi istim putem trebalo da krenu i Ben Bentil i Hasan Martin, kao i Ognjen Kuzmić. Miroslav Raduljica gotovo da nije igrao, on je potpisao dvogodišnji ugovor, mada bi bilo pravo čudo da bude u timu naredne sezone.

Takođe, ugovori ističu Stefanu Lazareviću, Luki Mitroviću i Nikoli Ivanoviću.

KO OSTAJE?

Od igrača koji ostaju siguran je Nemanja Nedović koji je po povratku potpisao trogodišnji ugovor. Luku Mitrovića klub želi da zadrži i očekuje se ponuda oko produžetka saradnje vrlo brzo, a novi ugovor trebalo bi da dobije i Lazarević.

Dalibor Ilić je takođe pod ugovorom, potpisao je četvorogodišnju saradnju sa crveno-belima. Branko Lazić je prošlog leta potpisao ugovor na 1+1 sezonu i on bi takođe mogao da ostane. Ostaje da se vidi i šta će biti sa Nikolom Topićem koji važi za jednog od najtalentovanijih srpskih košarkaša. Polusezonu proveo je u OKK Beogradu. Deluje da će biti dosta promena u sastavu crveno-belih za sezonu koja sledi...