Košarka

OTKUCAVA BOMBA - TEODOSIĆ SE OPRAŠTA I OPET GA SELE U ZVEZDU! Da li će Teo ovog leta zaigrati u crveno-belom?

Autor Mladen Šolak

Miloš Teodosić će po svemu sudeći od sledeće nedelje biti slobodan igrač.

Izvor: Profimedia

Miloš Teodosić mogao bi da odigra ove srede poslednji meč za Virtus, u finalu plej-ofa Serije A, u kojem njegov tim zaostaje 2:3 protiv Olimpije Milano, koja je na pobedu do titule. Itlaijanski portal "Korijere Di Bolonja" objavio je da Teov ugovor ističe na kraju sezone, da pregovori o obnovi saradnje stagniraju već "neko vreme" i da je početni optimizam splasnuo, zbog čega postoji mogućnost da napusti klub. U takvoj situaciji, ponovo su počela nagađanja da bi mogao da dođe u Zvezdu, o čemu pišu i specijalizovani portali i nalozi:

"Teodosić je došao u klub u leto 2019. i više nego ijedan igrač podigao je tim na evroligaški nivo. On je prvi apsolutni šampion u vreme aktuelnog rukovodstva i njegov dolazak najavio je ambicije", naveo je italijanski portal.

Teodosić je u međuvremenu ostavio dubok trag u Bolonji, koja je bila njegova prva stanica od povratka u Evropu iz NBA lige. U dresu velikana iz Italije postao je prvak Italije i osvajač Evrokupa i uz to se vratio u najjače takmičenje, koje je osvajao sa CSKA iz Moskve 2016. godine.

Sa Zvezdom je dovođen u vezu praktično svake sezone, i onda kada je demantovao da će doći, a po svemu sudeći takve priče i najave biće neizostavni deo i predstojećeg prelaznog roka. Ako bi postao slobodan igrač i birao klub, deluje da bi to bila velika šansa za Zvezdu da ga konačno dovede u svoje redove. Ovakav obrt donekle je i iznenađujući nakon što su tokom sezone iz Italije stizali pozitivni signali o pregovorima Tea i Virtusa o novom ugovoru.