MONDO NAJAVA

ZVEZDA ZA GOLI ŽIVOT, PARTIZAN ZA TITULU: Nedović i Ivanović mole navijače, a Obradović i Madar znaju kako do pobijede!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda i Partizan od 19 časova igraju četvrti meč finala ABA lige, a ovo je sve što treba da znate o toj utakmici.

Izvor: MN Press

Nakon dva meča u "Areni" koje je dobio Partizan serija finala ABA lige preselila se u halu "Aleksandar Nikolić" gdje je domaćin Crvena zvezda. Tim Duška Ivanovića je prošli meč dobio 91:78 i tako produžio svoju sezonu na makar još jednu utakmicu, a sada će željeti da izbore majstoricu.

U utakmici koja je kasnila zbog ubacivanja predmeta na teren, zbog kojeg su Crvena zvezda i dva igrača Partizana na kraju kažnjenim tim sa Malog Kalemegdana je bio bolji rival od starta, ali svaki meč je nova priča kada su finala i derbiji u pitanju.

Duel počinje od 19 časova, očekuju se pune tribine, ali i svi se nadaju mirnija atmosfera nego prošli put pošto su svi akteri apelovali da ne bude incidenata.

KAD, GDE I KO PRENOSI?

Utakmica je na programu od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić", a i ovoga puta domaćin će biti Crvena zvezda. Prijenos je dostupan na kanalima Arena sport, ali tekstualni prenos ćete moći da pratite na MONDU.

VILDOZA JE TU, A ALEKSA?

Tokom cijele serije čekamo da u punom ritmu zaigraju ova dvojica bekova. Luka Vildoza je konačno na prošloj utakmici ličio na sebe i uz veliku podršku sa tribina uspio je da pruži partiju koja je pogurala crveno-bijele ka pobjedi. Sa druge strane nažalost izgleda da Aleksu Avramovića nećemo gledati na terenu do kraja sezone, iako je sve vrijeme na klupi i čeka svoju šansu.

ŠTA OČEKUJEMO I ŠTA NAS ČEKA POSLE?

Veliku borbu! Iako su se utakmice do sada završavale sa osam, devet i 13 poena razlike, svaki meč je na kraju mogao i da bude riješen "na jednu loptu" kako je primijetio Nemanja Nedović. Ukoliko Crvena zvezda pobjedi gledaćemo peti meč finala u četvrtak. Ukoliko pobijedi Partizan, gledaćemo slavlje u "Pioniru".

ŠTA KAŽU TRENERI?

Izvor: MN Press

"Još jednom koristim priliku da pozovem naše navijače da sportski navijaju, da bodre naš tim, da ne vrijeđaju nikoga, i posebno da ne ubacuju apsolutno ništa na teren, jer je prednost domaćeg terena gromoglasno navijanje sa tribina! Bodrite i podržavajte naše igrače, ali fer sportski i korektno, jer samo tako možemo da dođemo zajedno do cilja. Kao što sam i najavio na jučerašnjoj konferenciji za novinare nakon treće utakmice, u utorak nas očekuje još teži posao u utakmici broj četiri. To znači da ćemo taj meč morati da odigramo sa još više energije, čvrstine", izjavio je pred meč Duško Ivanović.

Sa druge strane Željko Obradović je bio kratak i znao je šta je potrebno njegovoj ekipi da ostvari bolji rezultat nego u prvom meču u "Pioniru. "Nadamo se da ćemo biti spremniji, hladnokrvniji. Znamo da je ispred nas velika prilika, još jedna utakmica. Moramo da igramo konstantno 40 minuta dobru košarku", rekao je Obradović.

ŠTA KAŽU IGRAČI

"Ovu utakmicu moramo što prije da zaboravimo, već smo se okrenuli sledećoj koja će takođe biti jako teška. Znali smo da nas čeka fizički zahtjevna serija, pronalazili smo prava rješenja, a u narednoj moramo da igramo sa još više energije. Da ponovim, apeplujem na naše navijače da navijaju bez ikakvog ubacivanja predmeta na teren. Znaju koliko nam znače, i znaju koliko nama znači njihova podrška ali samo na pravi način. Zaista nema potrebe da se gađa protivnik i da se to radi", rekao je pred ovaj meč Nemanja Nedović.

Sa druge strane Jam Madar koji je u odsustvu Alekse Avramovića imao još veću ulogu istakao je da njegova ekipa mora da smanji greške na minimu,

"Slijedi nova utakmica. Pogledali smo video. Napravili smo mnogo grešaka u prethodnom meču, znamo da moramo da ih popravimo i da budemo bolji, prije svega agresivniji. Znamo za šta igramo. Atmosfera u timu je dobra. Bordimo jedan drugoga. Znamo da smo pravili neke greške. Ali znamo da sve to možemo da ispravimo i da budemo spremni za sledeći meč", zaključio je Madar.