Košarka

NBA ZEMLJOTRES ZBOG JOKIĆA - SVI PRAVE SUPERTIMOVE: Finiks kupi zvezde redom, Los Anđeles se usijao, sve zbog Somborca!

Autor Nikola Lalović

Nakon što su Denver Nagetsi i Nikola Jokić osvojili NBA titulu, sada svi timovi žele da ih sruše! A svima je plan isti, da nagomilaju što više zvezda u svoj tim.

Izvor: Profimedia

Svuda u NBA niču supertimovi zbog Nikole Jokića! Nakon što su Finiks Sansi tokom nedavno završene sezone išli na sve ili ništa i doveli Kevina Durenta kako bi uzeli titulu, to im nije bilo dovoljno pa su sada u trejdu poslali Krisa Pola, Lendrija Šemeta, Džordana Gudvina i nekoliko pikova u zamenu za Bredlija Bila. 

Vašington planira potpunu rekonstrukciju, pa su Krisa Pola doveli čisto kako bi ga razmenili za neke pikove, a to žele da iskoriste Los Anđeles Klipersi. TIm koji već u svom sastavu ima Kavaja Lenarda i Pola Džordža, sada želi da vrati iskusnog plejmejkera. On je najveći deo karijere proveo u Klipersima u kojima je igrao od 2011. do 2017. godine, a zatim je proveo dve godine u Hjustonu i tri sezone u Finiksu. 

Ovaj učesnik 12 Ol Starova sada je na radaru Klipersa kloji žele da zamene Rasela Vestbruka sa kojim su probali da osvoje titulu u prošloj sezoni sa nekim ko bi više razigravao saigrače. 

Takođe pitanje je i šta će biti sa Finiksom i moguće je da oni nisu završili sa pravljenjem novog tima. Pošto su videli da Deandre Ejton ništa ne može najboljem centru lige sada vagaju ponude. Dobro obavešteni NBA insajder Šems Šaranija je istakao da veliki broj timova nudi trejdove za Ejtona, ali je pitanje da li mogu da ponude nešto dovoljno atraktivno. Pominjao se Čikago u toku prošle sezone i dolazak Zeka Lavina i Nikole Vučevića u Bulse.