Sramota

NOVA BRUKA REAL MADRIDA! RUDI I JABUSELE NAPRAVILI HAOS: Jedan vrijeđao sudije, drugi udarao sve pred sobom posle Barse!

Autor Nikola Lalović

Rudi Fernandez i Geršon Jabusele su opet bili glavni vinovnici, a sada su haos napravili u meču sa Barselonom.

Izvor: Twitter/printscreen/@Rabiamuffin_14

Barselona je napravila ogroman korak ka osvajanju šampionske titule u prvenstvu Španije pobjedom nad Real Madridom 86:85 u drugom meču finala Endesa lige. Sada Barselona vodi sa 2:0 u seriji, a košarkaši Reala to nisu sportski podnijeli. Iskusni krilni košarkaš Real Madrida Rudi Fernandez je posle meča prišao sudijama i rekao im da su "kučkini sinovi", a pre odlaska u svlačioncu Geršon Jabusele je ponovo bio u centru skandala pošto je pravi haos posle meča. 

Meč u "Blaugrani" rešen je tako što je dosuđen faul na Nikolasu Laprovitoli šest sekundi prije kraja meča, a on je pogodio dva slobodna bacanja i donio pobjedu svom timu. Nakon toga je izbio haos u hali, a igrači aktuelnog prvaka Evrope su boli besni na arbitre Antonija Kondea, Emilija Pereza Pizara i Fernanda Kalatravu.

Već na startu su igrači "kraljevskog kluba" bijesnili nakon što su brzo dosuđene po dvije lične greške Ediju Tavarešu i Geršonu Jabuseleu, a do poluvremena je klupa Reala dobila dvije tehničke. Rudi Fernandez koji je na kraju meč završio bez poena, a "Sport" je prenio da je na kraju meča prišao sudijama u tuneli i rekao im da su "kučkini sinovi". 

Kako navodi katalonski medij Jabusele se sudiji Perezu Pizaru prošle godine po završetku meča unio u lice, a navijači su na tviteru tvrdili da je i Mario Hezonja prišao sudiji i rekao mu "j**i se". Pogledajte te scene iz prošle sezone: 

Ove sezone se on nije unosio u lice sudijama, ali je udarao sve pred sobom kada je po završetku utakmice krenuo ka svlačionici. "Sada je Francuz ostao nekažnjen što je imao direktan kontakt sa sudijom, za razliku od džudo zahvata koji je ove sezone izveo na Danteu Egzumu u plejofu Evrolige protiv Partizana. Prošle noći je Jabusele takođe otišao željeći nešto da poruči sudijama i kako "Sport" saznaje u hodniku pored svlačionica igrač Real Madrida je udarao sve što mu se našlo na putu u još jednoj sramnoj akciji koja mu se dodaje na već sraman dosije", navodi "Sport".