Košarka

BRAVO! NAŠE DJEVOJKE OSTVARILE DRUGU POBJEDU I PLASIRALE SE U NAREDNU FAZU EUROBASKETA!

Autor Milena Backović

Naše najbolje košarkašice pobijedile su Letoniju 61:58 u posljednjem meču grupne faze na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Youtube/printscreen/Milenko jelic

Veliki uspjeh ostvarila je ekipa Jelene Škerović, koja je upisala dvije pobjede u grupnoj fazi takmičenja.„Očekivale smo da će sudije da dopuste grublju igru. Gledale smo prethodna dva meča, vidjele da Letonke tako igraju, tako da smo bile spremne”.

Crna Gora je do trijumfa došla zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremena, nakon minusa od šest razlike nakon 20 minuta.

Razigrala se Nataša Mek, koja je bila nerješiva enigma za defanzivu letonske selekcije, a pomoć je dobila od Jelene Vučetić koja je sa 11 poena bila jedna od najzaslužnijih za pobjedu.Pored Jelene pomoć je pružila i Božica Mujović.

Mogla je Crna Gora i bez neizvjesnosti da privede meč kraju, ali su Letonke uspjele da nakon minus 10 dođu do šanse da trojkom dvije sekunde prije kraja odvedu meč u produžetke.

Međutim, nije pogodila iz teške pozicije Aneta Štejnberga i naše su sačuvale veliki trijumf.

Crna Gora je ovom pobjedom osigurala drugo mjesto u grupi i igraće sa trećeplkasiranim timom B grupe, a naše djevojke imaju šansu i da se direktno plasiraju u četvrtfinale, u slučaju da večeras Grčka iznenadi Španiju.

Blistala je Nataša Mek sa 22 poena i čak 20 skokova, a dvocifrene su bile i Jelena Vučetić sa 11 i Božica Mujović sa 10 poena.U ovoj pobjedi presudila je energija i odbrana.

Crna Gora je ovom pobjedom osigurala 2. mjesto u grupi A, a mogla bi i da bude prva i direktno ode u četvrtfinale.

„Sačekaćemo da vidimo kakvi će biti ishodi u drugoj grupi i sa kim ćemo igrati sjutra”, jasna je Vučetićeva.

U letonskom timu 23 poena Anete Štemberge.