Moraš!

NIKOLA, MORAŠ NA MUNDOBASKET, EVO I ZAŠTO! Procurio spisak Amerike, sastav nikad slabiji - Jokića nema ko da čuva!

Autor Nikola Lalović

Sjedinjene Američke Države možda neće biti ni favoriti za osvajanje Mundobasketa sa ovim sastavom!

Izvor: Profimedia

Polako se sklapaju kockice u sastavu Sjedinjenih Američkih Država za Mundobasket, pošto selektor Stiv Ker, generalni menadžer Šon Ford i direktor reprezentacije Grent Hil ne uspevaju da ubede nijednu zvijezdu da zaigra na predstojećem Svjetskom prvenstvu!

Poslednje informacije govore da je na spisak dotat Voker Kesler, ruki Jute koji je postao prvi centar Džeza posle trejda u kome je Rudi Gober poslat u Minesotu. On je ove sezone bio odličan, prosječno je imao 9,2 poena, 8,3 skoka i 2,3 blokade, ali je daleko od zvijezda pod košem poput Bema Adebaja koji je čuvao Nikolu Jokića u finalu NBA lige. Pa čak i Bem Adebajo nije mogao da "spusti" Nikolu ispod 30,2 poena, 14 skokova i 7,4 asistencije po meču! 

Ni ostatak imena nije impresivan. Tu je Entoni Edvards iz Minesote, Tajris Haliburton iz Indijane, Ostin Rivs iz Lejkersa, Mikal Bridžis iz Bruklina. Ispod koša su pozvani i Bobi Portis iz Milvokija, Brendon Ingram iz Pelikana i Džeren Džekson junior iz Memfisa.

Ipak problem za Srbiju stvaraju kako povrede zbog kojih neće biti kapitena Vladimira Lučića, a američki mediji su prenijeli da ni Nikola Jokić neće nastupati za Srbiju. Uz ovako slab sastav Sjedinjenih Američkih Država ovo je retka šansa da se neko umiješa u borbu za zlato i zato nam je najbolji košarkaš današnjice potreban!