Košarka

SJAJNA VIJEST IZ EVROLIGE ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Oslobođeno je još jedno mjesto za "vječite" rivale!

Autor Mladen Šolak

Ovo će obradovati sve navijače "večitih"!

Izvor: MN Press

Španski klub Gran Kanarija, osvajač Evrokupa u sezoni za izmaku, odustao je od učešća u Evroligi. Španski klub objavio je zvanično saopštenje u kojem je naveo da je odlučio da prepusti svoje mjesto u najjačem takmičenju zbog finansijskih razloga. "Nakon što je situacija analizirana i bilo je glasano, rukovodstvo kluba je jednoglasno odlučilo da ne učestvuje u Evroligi zbog finansija i da opet igra u Evrokupu", navedeno je.

Ovakva odluka španskog kluba je donekle bila očekivana, a odustajanje je svakako dobra vijest za srpske klubove, Crvenu zvezdu Meridianbet i Partizan, jer se stvorila još jedna "pozivnica", a poznato je da su beogradski "vječiti rivali" ponovo u najužem krugu favorita da je dobiju - i to bez obzira na plasman u ABA ligi i to ko će trijumfovati u finalu. Serija za titulu Partizan - Zvezda počeće u utorak od 20 časova u Štark areni, nakon velike tenzije okoa među klubovima i regionalnom i srpskom ligom. termin

Nakon današnjeg odustajanja Gran Kanarije, da li će tenzija bar za nijansu splasnuti dok se nazire da će ipak biti mjesta za oba srpska kluba?