Košarka

ZVEZDA REKLA "DA", ALI PARTIZAN JOŠ NIJE PRISTAO NA PROMJENU! Da li se sprema nastavak HAOSA oko finala ABA lige?

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Dogovoreni termini još nisu zvanični jer se Partizan još nije saglasio sa promenom.

Izvor: MN Press

Nakon što su se ABA liga i Košarkaška liga Srbije dogovorile o terminima plej-ofa, a Crvena zvezda Meridianbet potvrdila da je saglasna sa promenama, nagovešten je novi problem - da se KK Partizan ne saglasi sa predlogom.

Ovo su novi predloženi termini finala ABA lige:

  • Partizan - Zvezda 13.6
  • Partizan - Zvezda 15.6.
  • Zvezda - Partizan 18.6.
  • *Zvezda - Partizan 20.6.
  • *Partizan - Zvezda 23.6.

"Mi se spremamo za početak finalne serije ABA lige od 12. juna", rekao je trener "crno-bijelih" Željko Obradović nakon "majstorice" protiv Cedevita Olimpije u utorak. U međuvremenu je taj datim korigovan za dan, na utorak, 13. jun, prije toga bi Zvezda i FMP trebalo da odigraju finalnu seriju Superlige na dvije pobjede. Ipak, "crno-bijeli " još nisu potvrdili da su pristali da dan kasnije započnu finalnu seriju za regionalnu titulu. Naravno Partizanovo odbijanje predloga vratilo bi stvari na početak, na kojem je problem nastao oko toga što su  za isti dan zakazane finalne utakmice srpskog prvenstva, u kojem Partizan ne učestvuje ni ove godine, i regionalne lige.

Partizan je u srijedu objavio apel navijačima da u utakmicama finala ne bude vrijeđanja rivala, zvaničnika rivala, članova porodice ili državnih zvaničnika i drugih učesnika u javnom životu. "To najmanje koristi onima zbog kojih se u dvorani okupljamo - igračima i trenerima", poruka je crno-belih.