ZVAO PORTPAROLA

NE ŽELIM DA ODGOVORIM NA TO PITANJE! Neočekivana reakcija Jokića, jedna stvar mu ZASMETALA - ni reč na tu temu!

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić nije zadovoljan zbog stvari koje su se potencirale nakon poraza Denvera protiv Majamija i odbio je da odgovori na jedno pitanje.

Izvor: YouTube/Free Dawkins

Majami je prethodne noći savladao Denver 111:108 i tako izjednačio rezultat u finalu NBA lige na 1:1, a trener Majkl Meloun nije bio zadovoljan brojnim stvarima u igri svog tima. Nije imao šta da zameri Nikoli Jokiću koji je ubacio 41 poen, ali mu je zasmetalo što kod pojedinih igrača nije video da su "igrali do kraja", odnosno nedostajao je trud i napor koji ih inače krasi, a koji je imao Majami i zato je došao do "brejka".

Posle burnog izlaganja Melouna, pred novinare je izašao zamišljeni Nikola Jokić koji je sve vreme gledao u statistiku i pojedine stvari su ga začudile, a u analizi je istakao da je njegovom timu nedostajala bolja komunikacija, dok se trudio da "pobegne" od teme koju je postavio njegov trener.

Još kad je prvi put postavljeno pitanje "truda i napora", Jokić je okrenuo priču na drugu temu i govorio o problemima u poslednjoj četvrtini kada ih je Majami potpuno nadigrao, dok je na drugo slično pitanje odbio da odgovori:"Nikola, kakvo je raspoloženje bilo kada ste shvatili da je upravo manjak truda bio razlog poraza? Kakvo je bilo raspoloženje u timu kada ste se zagrlili i pričali posle meča?".

 Posle ovih reči, Jokić je raširio ruke i pogledao ka portparolu Denvera sa kojim se potom savetovao: "Mogu li da ne odgovorim na ovo pitanje... Da, ne želim da odgovorim na ovo pitanje".

Podsetimo, Majkl Meloun je najverovatnije "prozvao" mladog Majkla Portera Džuniora (pet poena) i igrače koji su dali mali doprinos sa klupe, neophodan da bi se slavilo u NBA finalu: "Hajde da pričamo o trudu... Ovo je NBA finale. I mi pričamo o tome, to me zaista mnogo brine. Vi ste verovatno mislili da ja izmišljam kada sam posle prve utakmice rekao da nismo igrali dobro. Ne, mi nismo igrali dobro."

Nikola Jokić
Izvor: Youtube/Free Dawkins