Čast!

"DRUGAČIJE JE KAD IGRAM ZA SRBIJU! Jokića pitali za "orlove", on sve objasnio Amerikancima: To je san svih nas!

Autor Nikola Lalović

Nikola Jokić je govorio o reprezentaciji Srbije i svemu što nosi igranje za nacionalni tim.

Izvor: YouTube/FreeDawkins/Screenshot

Nikola Jokić se sprema za drugu utakmicu finala NBA lige sa Majamijem, a na konferenciji za medije na kome smo videli i mnogo smeha, videli smo pitanje i o reprezentaciji Srbije. 

Dvostrukog najboljeg igrača najkvalitetnije lige sveta američki novinari pitali su kakav je osećaj igrati za svoj nacionalni tim i koliko se to razlikuje od osećaja kada nastupa za Denver Nagetse.

"Razlikuje se. Kada igrate za Srbiju uključeno je više emocija, adrenalina… Čitava država navija za vas i to je san za svakog igrača iz Srbije, da igra za reprezentaciju. Rekao bih da tu ima malo više pritiska. Zapravo, nije to pritisak, više su emocije u pitanju. Svega ima pomalo više“, rekao je Nikola Jokić.

Jokića je Bogdan Bogdanović već pozvao u selekciju Srbije koja krajem avgusta i početkom septembra igra na Svetskom prvenstvu na Filipinima u grupi sa Portorikom, Južnim Sudanom i Kinom- Jokić je na Olimpijskim igrama 2016. godine osvojio srebro sa Srbijom, a zatim je ostao bez odličja na Mundobasketu 2019. i Eurobasketu 2022. godine.