Košarka

ČOVIĆ SE OGLASIO O FINALU ABA LIGE - PRIČAĆEMO O TOJ ZAMCI! Zvezda hoće da igra, ali zna se šta je prioritet!

Autor Nikola Lalović

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je o finalu ABA lige i istakao da će ga crveno-bijeli igrati. Ali posle Superlige!

Izvor: MN Press

Traje neizvesnost oko termina odigravanja finalnih serija ABA lige i Superlige Srbije, a sada se o tome oglasio i prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović. 

Objavljeni su datumi odigravanja finalne serije ABA lige, ali se oni poklapaju sa datumima finala Superlige Srbije i to pravi velike probleme. Crveno-beli su se našli u oba finala i nakon objavljivanja termina su se više puta oglašavali i isticali da će prioritet dati odigravanju finalne serije srpske lige u kojoj će se sastati sa FMP-om ili Megom. 

"Ja ne znam ko je napisao taj naslov. Zvezda će igrati u terminima koje je predvidela srpska liga, prvo srpsku ligu. A, nakon toga će igrati ABA ligu. Ta zamka koju su pokušali da naprave, o njoj ćemo pričati. To je da Zvezda ne igra 30 dana, da izgubimo formu, da se relaksiramo, da ne kažem, i da se ugojimo u međuvremenu. O tome ćemo pričati u narednim danima", rekao je Čović gostujući na "TV Prva". 

Crvena zvezda je nakon objavljivanja rasporeda finalne serije koja bi trebalo da se odigra od 12. do 22. juna izdala opširno saopštenje, a zatim se oglasila i sa navodima da je dopis ABA ligi o mogućim problemima sa rasporedom poslala 27. maja. 

Oglasio se nakon svega i direktor ABA lige Milija Vojinović koji je apelovao na sve aktere da sednu za sto i nađu rešenje koje je svima prihvatljivo. 

"Nažalost, kao što je poznato, poklapanje termina ABA lige sa nacionalnim šampionatima nije ništa novo. Najbolji aktuelni primer je Cedevita Olimpija koja će između druge utakmice i majstorice polufinala sa Partizanom, odigrati dve utakmice finala plej-ofa slovenačkog šampionata. Klubovi iz Hrvatske cele sezone uporedo igraju domaći šampionat i ABA ligu, što jasno donosi velike izazove za kalendar. Ipak, sve te izazove, ali i izazove koji donose obaveze naših klubove u evropskim takmičenjima, rešavali smo i rešavamo kroz stalnu i intenzivnu komunikaciju, u interesu klubova i naravno interesa ABA lige. Ne bih sada ulazio u odluku organa KLS i zbog čega su, preko noći, promenili odluku da se plej-of igra pre, umesto kao što je prevashodno bilo odlučeno, posle završnice ABA lige. Ali, to je njihova interna odluka, koja nije komunicirana sa mnom, već sam za nju saznao iz medija. Bez obzira, u meni, kao sportskom direktoru ABA lige, zaduženom za kalendar, ukoliko se utakmice plej-ofa poklope na isti dan, sigurno će imati sagovornika u želji da nađemo najbolje moguće rešenje, u opštem interesu, štiteći integritet oba takmičenja. A, tu sigurno nema prostora za bili kakva uslovljavanja i jednostrane odluke", rekao je Vojinović za "Sport klub" nakon svega.