Košarka

RAZBILI IH U PLEJ-OFU, A DOBIJAJU 613 MILIONA DOLARA! Pada rekord Jokića, dvojica igrača Bostona dobijaju "supermaks"

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Tejtum i Braun nisu uspeli da dođu ni do finala Istočne konferencije, ali na konto indivudalnih priznanja dobijaju ogromne ugovore.

Izvor: Profimedia

Boston su svi videli u NBA finalu, međutim uprkos tome što imaju najbolji tim na Istoku - Majami ih je nokautirao i sa Denverom će se boriti za šampionski prsten. Seltiksi su na kraju izbegli "metlu", nakon što su gubili 3:0 u seriji, uspeli su da izjednače i izbore "majstoricu", u kojoj su ipak izgubili, pa će tako sezona ipak biti označena kao neuspešna, posebno ako se uzme u obzir da je ovo još jedna godina u kojoj su "potrošili" velike zvezde.

Sada će te zvezde imati priliku i da se dobro naplate, pa bi Boston samo za plate Džejsona Tejtuma i Džejina Brauna mogao da izdvaja neverovatnih 613 miliona dolara. Njih dvojica su s obzirom na postignute rezultate prethodnih sezona i sada mogu da dobiju "super maks" što će pošteno koštati Seltikse.

Tako bi Braun, slabiji iz ovog "dvojca", mogao da dobije produženje ugovora na čak 295 miliona dolara ovog leta. Samo u prvoj godini ugovor bi mu bio vredan 50 miliona dolara, ali bi do sezone 2028-29 narastao do 66 miliona godišnje.

Što se tiče Džejsona Tejtuma, takođe može da potpiše novi petogodišnji ugovor narednog leta vredan 318 miliona dolara. Naravno, Seltiksi nisu u obavezi da im ponude ove ugovore, ali je malo verovatno da neće, posebno Tejtumu koji je franšizni igrač i žele da i u narednim godinama bude prepoznatljivo lice franšize, dok se posle plej-ofa sada postavlja pitanje o Braunu. Nije blistao kako ume, ali ruku na srce je bio povređen.

Stoga je velika odluka pred rukovodstvom Bostona o tome kako će tim izgledati u budućnosti i da li će imati prostora da posle takva dva ugovora dovedu igrače koji mogu da pokriju i ostale pozicije i ne probiju "kep", što neće biti nimalo lako. Trenutno je treći najplaćeniji igrač tima Malkolm Brogdon sa 22,5 miliona, dok Markus Smart i Derik Vajt dobijaju po 18.