Košarka

Tre Bel-Hejns: Bilo nam je teško, ali ne želimo da završimo sezonu kao ABA ligu!

Autor Anđela Pešić Izvor Vijesti

Drugom pobjedom za 48 sati, košarkaši Budućnost Volija su se približili 15. šampionskoj tituli od obnavljanja nezavisnosti.

Izvor: MONDO/ Teodora Orlandić

Tim Petra Mijovića je rutinski savladao SC Derbi (89:70) i sada ga samo još korak dijeli do pehara. „Plavi” su u oba susreta sa gradskim rivalom bili motivisani, očito žele da se bar donekle iskupe za očajna izdanja u polufinalu AdmiralBet ABA lige.

„Obrukali smo se u ABA ligi protiv Crvene zvezde, zato i želimo da s dobrim izdanjima stavimo tačku na sezonu. Na ove dvije utakmice smo uradili šta smo rekli da ćemo uraditi, ali moramo da dobijemo još jedan meč”, istakao je Tre Bel-Hejns.

Kanadski plejmejker, koji je bio igrač meča sa 23 poena i po četiri skoka i asistencije, vjeruje da njegov tim sve može da završi u petak.

„Bilo nam je teško, ali ne želimo da završimo sezonu kao ABA ligu. Iz toga smo vukli motivaciju, znali smo da imamo drugu šansu da, ako već ne završavamo sezonu kako smo željeli, bar okončamo na visokom nivou. Cilj nam je da završimo seriju u petak i krunišemo sezonu. Imamo nekoliko dana da se oporavimo, vidjećemo šta će biti”, poručio je Bel-Hejns.

Andrija Slavković se nada da SC Derbi može da uzvrati.

„Zaslužena pobjeda Budućnosti. Energetski smo bili OK, ali falilo nam je fokusa. Nismo uspjeli da njihove glavne igrače svedemo na pristojan broj poena. Međutim, igra se na tri dobijene utakmice, imamo još šansi. Pokušaćemo da naredna dva dana iskoristimo na najbolji mogući način, da se što bolje pripremimo za treću utakmicu i pokušamo da se vratimo u seriju”, istakao je crnogorski reprezentativac.