BRAVO!

DŽORDAN GA OTERAO, A ON JE SAD U NBA FINALU: "Anonimus" iz Majamija razbio Boston, sad napada Jokića i prsten!

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.rs

Pogrešna procena Šarlota koji je pre dve godine otpustio Kejleba Martina i tako ga "poklonio" treneru Eriku Spolstri iz Majamija.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić će boriti za šampionski prsten u NBA ligi, a dok je Denver igrao sjajno u regularnom delu sezone na Zapadu i ne može da bude iznenađenje što su stigli do finala - sa Istoka stiže pravi šok. Majami je loše igrao u prvom delu godine, da bi kroz baraž za plej-of ušao u doigravanje i tamo je redom izbacivao Atlantu, Nikse i Boston, iako gledajući igrački kadar niko ne bi rekao da imaju "šampionski materijal".

Džimi Batler se pokazao kao pravi vođa, vrhunske partije pruža i Bem Adebajo, dok je tu i veliki broj košarkaša koji deluju samo kao "epizodisti" u NBA, ali su napravili veliki bum poput Vinsenta, Robinsona... U toj grupi igrača je i Kejleb Martin koji je u sedmom meču protiv Bostona ubacio 26 poena i jedan je od najzaslužnijih za prolaz.

U pitanju je košarkaš koji ima 27 godina i za sada vrlo skromnu NBA karijeru. Nakon studiranja na Univerzitetima u Severnoj Karolini i Nevadi, Martina niko nije izabrao na draftu 2019. godine i na "mala vrata" je stigao u NBA. Šarlot ga je potpisao na dvosmeran ugovor i nisu previše računali na njega, pa su ga nakon 72 utakmice za sezonu i po otpustili u martu 2021. godine i sada se to ispostavlja kao velika greška.


Klub čuvenog Majkla Džordana je po odluci predsednika košarkaških operacija i generalnog menadžera Miča Kjupčaka potvrdio otkaz Martinu iako je u drugoj sezoni prosečno beležio sasvim solidnih pet poena, 2,7 skokova i 1,3 asistencije za 15 minuta na parketu. Srećom po Martina, odmah se javio Majami i doveo ga!

Njegov brat blizanac Kodi Martin i dalje igra za Šarlot.

Nakon što je pružio odlične partije u jesen 2021. godine, klub je odlučio da ga nagradi trogodišnjim vrednim 20 miliona dolara, dok je tokom plej-ofa ove godine pokazao da je više od "sistemskog igrača". Štaviše, u glasanju za najboljeg igrača finala Istoka, završio je tik iza Džimija Batlera koji bi mu verovatno rado dao ovu nagradu kako bi ga motivisao pred obračune sa košarkašima Denvera.

U regularnom delu sezone Kejleb Martin je u proseku postizao 9,6 poena, 4,8 skokova i 1,6 asistencija, dok je to u plej-ofu poraslo na 14,1 poen, 5,7 skokova i 1,7 asistencija uz procenat šuta 56 odsto iz igre.