ZVANIČNO

PARTIZAN IMA KOŠARKAŠA U IDEALNOJ PETORCI EVROLIGE! Objavljeni dobitnici nagrada, ima i iznenađenja...

Autor Milutin Vujičić

Evroliga se oglasila i potvrdila ko je u idealnoj petorci za sezonu 2022/23.

Izvor: MN Press

Prethodnih dana navikli smo da Evroliga polako objavljuje dobitnike individualnih nagrada za tekuću sezonu, pa je tako na red došao i izbor najbolje petorke. Partizan će i ovde imati svog predstavnika pošto je Matijas Lesor uvršten u idealnih pet Evrolige, doduše ne na svojoj poziciji. Evroliga je birala sistem sa dvije petice, pa s obzirom da je pored njega tu i Valter Tavares - može se pretpostaviti da bi Lesor u tom slučaju bio krilni centar.

Osim njih, tu su još i plejmejker Lorenzo Braun iz Makabija, Džanan Musa iz Real Madrida, kao i najbolji strelac Evrolige za ovu sezonu - Saša Vezenkov iz Olimpijakosa.

"Centar Partizana bio je sila u reketu cele sezone i predvodio je ligu kao najbolji skakač (7,1) skokova po meču, uz drugi najveći indeks korisnosti (19,1). Takođe, Matijas Lesor je izjednačen na prvom mestu dabl-dablova u Evroligi sa osam i postao je tek jedan od desetorice igrača koji su u poslednjoj deceniji imali više od tri ofanzivna skoka po meču. Takođe, da je konstantan dokazuje i podatak da samo na tri utakmice nije imao dvocifren indeks korisnosti. Šutirao je skoro 68 odsto za dva poena i to je najbolji postotak među košarkašima koji su pogađali najmanje četiri dvojke po meču. Mnogi od njih bile su zakucavanje i alej-upovi koji su oduševljavali publiku u Beogradu sa kojom je pevao i slavio posle pobeda", navodi se u saopštenju Evrolige u kome je saopšteno da je Lesor jedan od laureata.

Ipak, neki navijači nisu zadovoljni izborom. Mnogi se pitaju gde su Boldvin iz Makabija, Majk Džejms iz Monaka, Kevin Panter iz Partizana ili Tomas Vokap iz Olimpijakosa i Nikola Mirotić iz Barselone, ali videćemo da li će oni biti u "drugom" timu koji će Evroliga takođe objaviti.