PROBLEMI

OBRT! REAL OSTAJE BEZ TRENERA, UZALUD SU PREGOVARALI: Stigao demant iz Italije, a onda su se javili iz NBA lige!

Autor Nemanja Stanojčić

Serđo Skariolo izgleda ipak neće preuzeti madridski Real...

Izvor: Profimedia/Michele Nucci

Najavili su španski mediji da je Serđo Skariolo blizu dolaska na klupu Reala. Navodno su pregovori već otpočeli i selektor reprezentacije Španije dobio je "zeleno svetlo" i od saveza da dođe u Madrid. Ali, izgleda da od toga neće biti ništa, bar tako tvrde iz Bolonje.

Skarolo vodi Virtus i iz tog kluba ističu da će on i naredne sezone biti na klupi istog tima. "Imali smo neke dosta pozitivne momente ove sezone, poput pobeda protiv Reala i Barselone, isto tako bilo je i mečeva koje smo mogli da dobijemo, a nismo, mada smo zadovoljni učinjenim. Nadamo se da ćemo biti deo Evrolige i naredne sezone, radimo na tome i mesto nam je tamo. Što se Skariola tiče, on ima ugovor sa nama i u potpunosti je posvećen tome", poručio je Luka Baraldi, generalni direktor Virutsa, a prenosi "Sportando".

Međutim, nedugo posle ove izjave stigle su nove informacije od strane američkih medija. Navodno je Skariolo bio na sastanku sa predsednikom Toronta Masaijem Udžirijem i jedan je od kandidata da sedne na klupu Reptorsa. Ukoliko bi se to dogodilo, postao bi tek drugi evropski stručnjak kome je to pošlo za rukom, posle srpskog trenera Igora Kokoškova koji je vodio Finiks.

Podsetimo, već neko vreme spekuliše se o trenerskoj vrtešci u Evroligi. Navodno će Pablo Laso preuzeti Bajern Minhen, Andrea Trinkijeri će postati novi šef struke Virtusa, a Skariolo će zameniti Ćusa Matea u Realu. Sezona se polako bliži kraju...