Košarka

EVO KADA "STUDENTI" IZLAZE NA DVOBOJ PARTIZANU

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

ABA liga danas je odredila datume i satnicu za duele četvrtfinalne mečeve između našeg SC Derbija i beogradskog Patizana.

Izvor: Facebook

Partizan je završio sezonu u Evroligi i poslie velike borbe i pet mečeva ipak nije uspeo da se plasira na Fajnal for, a sada mu sledi najteži i najbitniji zadatak ove sezone. Ako crno-beli žele sigurno mesto u Evroligi moraće da osvoje ABA ligu, a nakon kraja plejof serije sa Realom slijede mečevi sa SC Derbijem u četvrfinalu ABA lige. 

Klub iz Podgorice jedno je od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Istorijskim plasmanom u top8 napravili su fenomenalan uspjeh, ali sigurno da će željeti da pruže dostojan otpor favorizovanom Partizanu.

Sada je ABA liga zvanično objavila kada će se odigrati dva meča ove serije. U Beogradu će prvi meč biti na programu u ponedeljak 15. maja, a drugi duel u Podgorici zakazan je već za 18. maj. 

Četvrtfinalne serije se igraju na dvije dobijene utakmice i objavljeno je da će se datum odigravanja eventualnog trećeg meča objaviti naknadno. Pobjednik ove plejof serije u polufinalu ide na boljeg iz duela Cedevita Olimpije i FMP-a, koji će majstoricu svog četvrfinala odigrati u Ljubljani u subotu od 19 časova.