Košarka

BIVŠI NBA IGRAČ ISPROZIVAO POZNATOG KOŠARKAŠA! Zbog jednog šuta krenulo "peckanje" - zato si ti ovde, a ne u plej-ofu!

Autor Nemanja Stanojčić

Čening Fraj isprozivao je Tajrisa Halibartona posle neverovatnog promašaja Džordna Pula.

Izvor: Printscreen/Twitter/NBA on TNT

Lejkersi su pobedili Golden stejt u prvom meču odigranom na terenu Voriorsa (117:112). Napravili su brejk i poveli u polufinalu Zapada u NBA ligi. Mogao je meč da ode u produžetak da je Džordan Pul doneo pametniju odluku na desetak sekundi pre kraja meča kada je zaostatak bio "-3" (115:112). Umesto strpljivog napada odlučio je da šutne trojku sa preko osam metara, lopta je jedva došla do obruča i taj potez izazvao je veliku polemiku u javnosti.

U studiju "TNT" bili su voditeljka Tejlor Ruks i dvojica igrača, bivši košarkaš Čening Fraj i sadašnji as Indijane Tajris Halibarton. Oni su započeli raspravu posle koje je igrač Pejsersa "spušten na zemlju", jer je branio potez Pula. To se Fraju nije dopalo, mada je sve to bilo kroz šalu i osmehe.

Dok su Čening i Tejlor bili šokirani odlukom koju je doneo Pul, Tajis ga je podržavao. "Šta nije u redu sa tim šutom? Nisam ljut uopšte i ja bih šutnuo da sam bio tamo", izgovorio je Halibarton. Tada se ubacio Fraj. "Zato si sada ovde sa nama", izgovorio je Čening i tako "pecnuo" igrača Indijane.

Pokušavali su njih dvoje da mu objasne da je morao Pul da bude stprljiv, da je bilo dovoljno vremena do kraja da se nađe bolja opcija. "Bio je u potpunosti otvoren, šta ako ne bi dobio bolju opciju? Sledeće godine u plej-ofu ću da uzmem baš ovakav šut, kad ga pogodim počeću da vičem 'Čeniiiiiiiiingg'", odgovorio je Halibarton.