Košarka

NJUJORK ČUO KRIK MOĆNOG DŽIMIJA ! NBA derbi kao DEVEDESETIH, nije mogao da hoda, ali je doneo veliku pobedu!

Autor Mladen Šolak

Majami pobedio u Gardenu!

Izvor: Profimedia

Majami Hit pobedio je Njujork Nikse u gostima, 108:101, na početku plej-of serije koja će sigurno oživeti staro, žestoko rivalstvo iz devedesetih godina. Ono što će ipak pokvariti predstojeće utakmice biće povreda Džimija Batlera, lidera Majamija koji je ponovo blistao, ubacio 25 poena u Medison skver gardenu uz 11 skokova, a onda se povredio u poslednjoj četvrtini. Sa bolom u zglobu završio je prvi meč polufinala Istočne konferencije, u kojem je imao veliku podršku plejmejkera Majamija Gejba Vinsenta, strelca 20 poena.

Majami je u ovom plej-ofu napravio čudo kada ga je Batler na svojim ramenima izneo kroz seriju protiv Milvoki Baksa, tima sa najboljim skorom u čitavoj ligi. I nije potrebno objašnjavati koliko će biti neophodan timu sa Floride i u ovoj seriji. U duelima protiv Baksa, Batler je ubacio 37,6 poena u proseku, a u istom ritmu odigrao je i u nedelju uveče u Njujorku, gde je naspram sebe imao Ar-Džej Bareta (26 poena) i Džejlena Bransona (25), ali ne i povređenog Džulijusa Rendla, Ol-star krila Njujorka. Branson je takođe blistao u ovom plej-ofu, ali ove večeri nije igrao kako zna, jer je promašio svih sedam šuteva sa distance i uz to izgubio pet lopti. Zato je potpuno preuzeo krivicu za poraz i izjavio: "Neka ovo ide na mene".

Sledeći meč biće odigran u utorak i ako Batler ne bude mogao da igra, biće to ogroman problem i za njegov tim i za sve koji očekuju spektakl od ove serije, koji će se sigurno i dogoditi.