Užasno...

STRAŠNA SAOBRAĆAJNA NESREĆA - POZNATOM KOŠARKAŠU SMRSKAN AUTOMOBIL! Kamionska prikolica PALA na njega! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Nevjerovatno... Srećom, prve informacije kažu da je košarkaš Brajant danston dobro.

Izvor: Twitter/sporx/printscreen

Strašna saobraćajna nesreća dogodila se u Turskoj, a u njoj je učestvovao i proslavljeni košarkaš Efesa Brajant Danston (36). Iskusni krilni centar vozio je svoj automobil iza kamiona koji je nepažnjom vozača udario u nadvožnjak i prevrnuo se na put, a prikolica je pala baš na prednji dio Danstonovog vozila. Po prvim informacijama Brajant nije teže povrijeđen.

Na licu mjesta ubrzo su se pojavile Hitna pomoć i vatrogasci, a Brajant Danston je izvučen iz smrskanog vozila. Kako je prednji dio njegovog automobila bio potpuno uništen američki košarkaš visok 203 centimetra morao je da bude izvučen kroz zadnji dio vozila, u čemu su službe uspjele. Pogledajte fotografije sa lica mjesta:

"Pisalo je da je visina četiri metra, zakačio sam malo i pritisnuo kočnicu. Kontejner je udario u vrh, pozadi je bio automobil. Bog nije imao ništa sa tim... Iznijeli smo ga na zadnja vrata, izašao je i sjeo. Razgovarao je telefonom, hitna pomoć ga je prebacila. Imao je krvarenje po licu", rekao je vozač kamiona koji je vjerovatno najviše kriv za ovaj incident. Pogledajte to:

Danston je sa ekipom Efesa osvojio dvije šampionske titule u Evroligi, a u tom takmičenju igrao je još i za Olimpijakos. Član turskog tima je od 2015. godine i već ima kultni status među navijačima tima iz Istanbula koji obožavaju njegovu borbenost i "odrađivanje" defanzivnih zadataka. Na početku karijere igrao je još i u Južnoj Koreji, Izraelu i Italiji.