Preoštro!

BIVŠI BEK ZVEZDE LJUT ZBOG KAZNE PARTIZANU! Javio se posle PRESUDE Evrolige: "Sad ste im ugrozili šanse i Fajnal-for!"

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji koašrkaš crveno-belih ima svoj pogled na sitauciju koja se u četvrtak uveče dogodila u Madridu.

Izvor: Profimedia/Burak Akbulut / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Veliki incident koji se u Evroligi dogodio na drugom meču četvrtfinala između Real Madrida i Partizana izaziva mnogo pažnje javnosti i dva dana kasnije. Nakon veoma grubog faula Serhija Ljulja, reakcije Kevina Pantera i opšte tuče u Madridu redom se javljaju profesionalni košarkaši koji iznose mišljenje o slučaju. Među njima je i bivši bek Zvezde Dilan Enis, koji smatra da su crno-beli previše oštro kažnjeni.

Košarkaš koji je jedan deo karijere proveo u Beogradu nezadovoljan je odlukom Evroliginog sudije Denisa Kolarda da Matijas Lesor (jedan meč) i Kevin Panter (dva meča) budu suspendovani zbog dešavanja na parketu. Zapravo, njemu najviše smeta što bi suspenzija za Partizanovog kapitena mogla da znači i izostanak na meču polufinala - najbitnijoj utakmici za klub u poslednjoj deceniji!

"Upravo sam video suspenzije. Totalno nepravedno je ugrožavati šanse Partizana za prolaz u narednu fazu. Plus, njihovi najbolji igrači koji potencijalno neće igrati na Fajnal-foru? Ako suspendujete, ne dozvolite da to utiče na sledeću fazu takmičenja. Samo nemojte misliti da je ova odluka ispravna. Pustite momke da igraju", napisao je na svom Tviter profilu Dilan Enis koji je tokom igranja za Megu i Crvenu zvezdu dobio i srpski pasoš. 

Podsećamo, odluka Evrolige da pored Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka kazni i dvojicu igrača Partizana naišla je na brojne komentare. Mnogobrojni navijači primetili su da kazne nisu skladno raspoređene - Jabusele je završio ovu sezonu, ali je dobio samo pet mečeva suspenzije, dok bi Kevin Panter mogao da propusti naredna dva meča u seriji ili čak polufinale Evrolige ukoliko crno-beli u utorak "počiste" Real Madrid u Beogradu.