Zasluženo

NJEMU NEMA RAVNOG - ŽELJKO OBRADOVIĆ UBJEDLJIVO NAJBOLJI: ABA mu opet dodijelila priznanje!

Autor Nikola Lalović

Željko Obradović je najbolji trener ABA lige drugu godinu zaredom.

Izvor: MN Press

Nije bilo dileme - Željko Obradović je najbolji trener u ABA ligi drugu godinu zaredom! Šef struke Partizana je prošle sezone prvi put u karijeri dobio to laskavo priznanje, a ove godine je jednostavno počistio konkurenciju i ubjedljivo trijumfovao. 

Vodio je Partizan do prvog mjesta u regularnom delu ABA lige, a u glasanju u kome učestvuju treneri timova iz ABA, košarkaški novinari i navijači dobio je nevjerovatnih 72,4 odsto glasova. Iza njega je na drugom mjestu bio trener Zadra Danijel Jusup sa 13,6 odsto glasova, a trećeplasirani je kao i prošle sezone bio Nenad Stefanović sa 6,2 odsto. Takođe, Obradović je u sva tri glasanja - trenera, novinara i navijača, bio ubjedljivo prvi.

Njegov tim je u regularnom dijelu sezone imao 24 pobjede i samo dva poraza - jedan od Crvene zvezde i jedan od Cedevita Olimpije, a sada se čeka kraj plejof serije Evrolige sa Real Madridom da bi njegovi crno-beli započeli juriš na jedan od rijetkih trofeja koje u karijeri nije osvojio - trofej ABA lige. 

Prva prepreka na tom putu biće ekipa Studentskog centra, ali do tada će sve oči biti uprte u Madrid. Tamo se u četvrtak od 20:45 igra druga utakmica četvrfinala Evrolige u kojoj crno-bijeli nakon velike pobjede u prvom meču čekaju još jedno iznenađenje.  Sistem glasanja za najboljeg trenera ABA lige je takav da glasovi trenera vrijede 85 odsto, glasovi novinara 10, a glasovi navijača 5 odsto. Prije Željka Obradovića ovu nagradu su dobijali Dejan Radonjić i Dragan Bajić.