Košarka

BUDUĆNOST SAVLADALA RUDAR, SUTJESKA SLAVILA U DANILOVGRADU!

Autor Anđela Pešić

U Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi odigrani mečevi 31. kola.

Izvor: MONDO/Anastasija Đonović

Stanje na tabeli nakon 31. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige je nepromijenjeno - Budućnost je večeras na Gradskom stadionu u Podgorici savladala Rudar (2:1) i zadržala tri boda više od Sutjeske koja je u Danilovgradu savladala Iskru (2:0).

Najveći crnogorski klubovi odigraće naredne subote u Nikšiću posljednji derbi u ovoj sezoni, nakon kojeg bi, možda, moglo da bude jasnija slika ko će osvojiti titulu.

Podgorički "plavi" su večeras poslije sedam minuta imali dva gola prednosti - oba pogotka su postigli nakon napada sa lijeve strane, a strijelci su bili Marko Pavlovski i Vasilije Adžić.

Rudar je smanjio u posljednjem minutu prvog dijela kada je nakon kornera gol glavom postigao Ljubomir Pejović.

Nastavak nije bio toliko sadržajan, nije bilo ni izglednih šansi, pa je ekipa Miodraga Džudovića prekinula niz od tri meča bez pobjede.

Sutjeska je u Danilovgradu stigala do prve pobjede bez primljenog gola u drugom dijelu sezone, a strijelci su bili Tajron Konrad i Anto Babić.

Ekipa Nenada Brnovića je vezala drugu pobjedu u šampionatu, dok je Iskra pretrpjela četvrti poraz zaredom. Iskra je posljednji trijumf u Meridianbet 1. CFL zabilježila 23. februara.

Do prvog pogotka i vođstva Sutjeske nije se desilo ništa vrijedno pomena. A onda je u 63. minutu Andrej Pupović u kaznenom prostoru oborio Novicu Erakovića, a Konrad pogodio sa 11 metara i postigao 21. gol u šampionatu ove sezone.

Deset mintua kasnije je postavljen konačan rezultat - Sutjeska je dobila korner, Konrad je potom šutirao, a loptu u mrežu ubacio Babić.

Iskra je meč završila sa igračem manje, jer je zbog dva žuta kartona isključen Đorđe Šaletić.

Dečić je na krilima Draška Božovića savladao Petrovac 3:0, upisao treću uzastopnu pobjedu u ligi, pa ima samo bod manje od trećeplasiranog Arsenala.

Božović je u 41. minutu postigao sjajan gol sa ivice šesnaesterca nakon asistencije Olivera Šarkića, a onda je u drugom minutu sudijske nadoknade asistirao Borisu Cmiljaniću.

Konačan rezultat postavio je upravo Božović u 61. minutu.

Arsenal je slavio protiv Mornara u Baru (1:0), a jedini gol je postigao Jasmin Muhović u 55. minutu iz penala.

Ekipa Radisava Dragićevića nastavlja sa sjajnim izdanjima ove sezone - Arsenal je vezao šesti meč bez poraza u svim takmičenjima, pa će i nakon ovog kola ostati na trećem mjestu na tabeli. Tivćani su u drugom dijelu sezone pretrpjeli samo dva poraza.

Sa druge strane, Mornar je pretrpio drugi poraz zaredom, ekipa se bori za opstanak i ima samo bod više od Jezera, koje je danas u Beranama bilo bolje od Jedinstva - 2:1.

Ekipa iz Plava je slavila prvi put nakon dva mjeseca. Posljednju pobjedu Jezero je zabilježilo 23. februara protiv tivatskog Arsenala (1:0).

Jezero je do vođstva došlo već u šestom minutu kada je Jovan Pajović postigao lijep gol glavom sa oko 16 metara.

Do odlaska na odmor više nije bilo uzbuđenja, a onda je u 61. minutu nakon asistencije Naoakija gol postigao Srđan Bošković.

Tek nakon drugog primljenog pogotka Jedinstvo je stvorilo šanse, ali su prvo Žarko Korać, a onda i Alija Krnić bili neprecizni.

Gosti su do kraja smanjili, a strijelac je bio Aldin Mušovič.