Uhvatili zalet

REAL IZAŠAO IZ KRIZE PRED MEČEVE SA PARTIZANOM: Kraj crne serije i povratak ključng igrača - idu svim silama na Žoca!

Autor Nikola Lalović

Real Madrid je ostavio crnu seriju iza sebe i sada su spremni za mečeve sa Partizanom.

Izvor: MN Press

Dok je Partizan držao konferenciju za medije pred mečeve četvrfinala Evrolige sa Real Madridom, "kraljevski klub" je igrao utakmicu. U madridskom derbiju savladali su Huventud 86:76 na gostovanju. Ovo je bila prva pobeda tima Ćusa Matea na gostovanju posle tri uzastopna poraza. 

Real je ponovo u svojim redovima imao Gabrijela Deka koji je bio odsutan na prethodne dve utakmice. Ipak sada je igrao 20 minuta, imao je 13 poena i jasno je da je spreman za duele sa Partizanom. Najefikasniji kod Reala bio je Mario Hezonja sa 20 poena, a Džanan Musa je imao 16. 

Nije uspeo Huventud da nadoknadi minus od 12 poena iz prve četvrtine, a još jedan dobar meč imao je doskorašnjice centar crno-belih Vladimir Brodzijanski. Slovak koji se proslavio zakucavanjem pre nekoliko dana sada je ubacio 11 poena i uz to je imao 2 skoka. Jedini bolji od njega u domaćem timu bio je bek iz Dominikane Andres Feliz sa 13 poena, 5 asistencija i 4 skoka. 

Prvi meč četvrtfinalne serije Evrolige Real Madrid i Partizan igraju u Španiji u utorak od 20:45. Zatim sledi duel u četvrtak na istom mestu i u istom terminu. a onda se od 2. maja serija seli u Beograd.