Košarka

Mijović: Uz ovakvu publiku možemo u kontinuitetu da igramo iznad svojih mogućnosti

Autor Kristina Raičević

Trener Budućnosti Petar Mijović istakao je da ukoliko njegova ekipa do kraja sezone bude igrala kao večeras, ima čemu da se nada.

Izvor: MONDO/ Teodora Orlandić

Plavi” su tijesno poraženi od Partizana 83:82, a uz malo sreće mogli su do velike pobjede.

“Uspjeli smo da se ne povučemo pred kvalitetom Partizanom. Probali smo za kratko vrijeme da neke stvari promijenimo i ubacimo nešto novo. Mislim da smo u tome uspjeli. Imali smo perioda dobre igre, ali i padova, a to se posebno osjeti protiv ekipa kakav je Partizan. Sredinom druge četvrtine smo loše reagovali na njihovu promjenu odbrane, promašili nekoliko zicera. Tada smo im dozvolili da se odlijepe”, rekao je Mijović i dodao:

“Mislim da smo u nastavku odigrali dobro. Probudio se Grin, pokazao svoj napadački kvalitet. Probali smo da preko njega napadnemo Pantera i Nanelija, kako bi im ostavili manje svježine za napad.”

Sve u svemu slika je pozitivna....

“Slika utakmice je pozitivna. Sa ovakvim pristupom i nivoom energije, imamo čemu da se nadamo u nastavku sezone.Nama su navijači potrebni. Ova ekipa može da igra i iznad svog kvaliteta, ako je nošena na pravi način sa tribina. Navijači su večeras znali da nas podrže u trenucima kada smo padali. Nemamo dvoranu od 20 hiljada mjesta, ali za nas ovih pet hiljada ljudi zvuči kao da ih je mnogo više”, poručio je Mijović.

Budućnost Voli u četvrtfinalu ABA lige čeka Mega.