Košarka

IVANOVIĆ: NE RAZUMIJEM KAKO MOJI IGRAČI NEMAJU MOTIV DA IGRAJU ZA ZVEZDU BILO KOJU UTAKMICU

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

"Ne razumijem moje igrače kako nemaju motiv da igraju za Zvezdu bilo koju utakmicu"

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Utakmica je trebalo da ima drugi tok, međutim ponovilo se puno puta ove godine opuštanje nekih igrača i neodgovorna igra nekih igrača, tako da smo morali da čekamo posljednju četvrtinu da bi pobijedili. Falila nam je agresivnost i u odbrani, a naročito u napadu", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su sinoć u hali "Aleksandar Nikolić"" ekipu Splita sa 83:74, u utakmici posljednjeg 26. kola regularnog dijela ABA lige.

Zvezda je na drugom mjestu ABA lige sa 21 pobjedom i tri poraza, a do kraja prvog dijela takmičenja Zvezda u zaostalim mečevima gostuje Mornaru u Baru i Cedevita Olimpiji u Ljubljani.

Ivanović je dodao da ne može da prihvati da igrači protivničkog tima imaju veći motiv.

"Ne razumijem moje igrače kako nemaju motiv da igraju za Zvezdu bilo koju utakmicu", rekao je on i istakao da za njega nije opravdanje što se radilo o utakmici ABA lige.

Trener crveno-bijelih rekao je da je imao drugačiji plan, kao i da je želio da više vremena da igračima koji su tokom sezone manje igrali.

"To je trebalo da bude da neki igrači koji nisu igrali da igraju više, da uhvate ritam za plej-of koji nam dolazi, ali očito nije ispalo kako sam planirao", ocijenio je on.

Ivanović je dodao da borba za prvo mjesto pred plej-of ne zavisi od njegovog tima.

"Mi ne možemo sami, oni (Partizan) moraju da izgube jednu utakmicu da bi ih ugrozili, ali mi što se nas tiče, mi ćemo da pokušamo da dobijemo dvije utakmice koje nam preostaju... Do sada nam niko nije pomogao, ne nadamo se ničijoj pomoći, tako da samo moramo da se uzdamo sami u sebe", rekao je Ivanović.