Košarka

CRVENA ZVEZDA NASTAVLJA TRKU ZA PARTIZANOM! Petrušev pola sata igrao sam, pa se probudio Nedović - pao i Split!

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Crvena zvezda je dodala gas u poslednjoj dionici i savladala Split u 26. kolu ABA lige.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda Meridianbet savladala je Split 83:74 (23:21, 16:15, 24:25, 20:13) u okviru 26. kola ABA lige. Aktuelni šampion je na taj način nastavio trku za Partizanom sa kojim se i dalje bori za prvo mjesto u regularnom dijelu regionalnog takmičenja. Partizanu do kraja prvog dijela sezone ostaje još gostovanje Budućnosti, a ukoliko izgube - Crvena zvijezda bi u teoriji pobedama protiv Mornara i Cedevita Olimpije mogla da im "otme vrh".

Da bi do toga došlo, moraće crveno-beli znatno bolje da odigraju nego protiv Splita pošto su se prvih pola sata pošteno namučili, iako su gosti došli bez Mavre i Ukića u Beograd. Praktično, pola sata je samo Filip Petrušev održavao crveno-bijele u životu, da bi se tek u poslednjoj dionici uključili i ostali igrači, prije svih Nemanja Nedović (13 poena u drugom poluvremenu).

Tako je Crvena zvezda serijom 16:2 u pet minuta poslednje dionice uspela da "slomi" otpor žilavih Splićana koje su do tada vukli Amerikanci - Šorter, Nelson i Saliven (zajedno 52 poena).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je već pomenuti Filip Petrušev sa 25 poena (tri trojke) i još šest skokova i četiri asistencije, dok je još tek Nemanja Nedović sa 15 poena bio dvocifren. "Mršave" utakmice odigrali su crveno-bijeli Argentinci - Kampaco je ubacio devet poena, dok je Vildoza stao na samo jednoj trojci u nastavku, odnosno bio je potpuno van ritma za 16 minuta na parketu.

CRVENA ZVEZDA: Vildoza 3p, Lazarević 4p, Kampaco 9p, Mitrović, Lazić 3p, Martin 6p, Dobrić 5p, Ivanović 2p, Ilić 7p, 6sk, Nedović 15p, 4sk, Marković 4, Petrušev 25p, 6sk, 4as.

SPLIT: Saliven 18, Gizdavčić, Kalajžić 10p, Tišma 8p, Runjić 4p, Vuko, Šorter 21p, Jukić, Perkušić, Nelson 13p, 7sk.