LEPO!

ŽELJKO MI JE TO POSLAO, ZAMISLITE KAKO SE JA OSEĆAM? Marini zastala knedla u grlu posle Evrolige: Kažu da 30 godina...

Autor Milutin Vujičić

Marina Maljković je na konferenciji za medije posle osvajanja Evrolige bila veoma emotivna.

Izvor: Twitter/EurohoopsTR/Screenshot

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković osvojila je pehar Evrolige sa Fenerbahčeom, donevši tako turskom prvaku trofej koji su sanjali godinama. Gubili su u finalima sve dok na čelo kluba nije došla Marina Maljković, pa smo videli potpunu dominaciju nad Čukurovom od 99:60 (29:17, 28:7, 20:20, 22:16) i veliko slavlje za koje su zaslužne i dve srpske košarkašice - Ivana Raca i Mina Đorđevi

Odmah posle utakmice, Marina Maljković je bila vrlo emotivna i na konferenciji za medije je priznala da je dobila mnogo čestitki, međutim posebno joj je značila jedna iz Beograda - od legendarnog Željka Obradovića.

"Dobijala sam brojne poruke od ljudi koji znaju nešto o košarci, a među njima je i Željko Obradović. Rekli su da 30 godina nisu gledali bolju utakmicu što se tiče napada i odbrane. Zamislite kako se ja osećam povodom ovoga? Impresivno je...", rekla je selektorka Srbije gotovo plačnim glasom, kada već nije mogla da obuzda emocije nakon što je osvojila najveći klupski trofej u svojoj trenerskoj karijeri.

Prethodno je Marina Maljković sa Galatasarajem osvojila Evrokup (2018. godine), dok je poznato da je njen otac Božidar četiri puta puta osvajao Evroligu sa Jugoplastikom, Limožom i Panatinaikosom: "Srećna sam što je ovaj trofej osvojen na veliki praznik Vaskrs. Privatno sam srećna što sam Evroligu osvojila 30 godina nakon jednog od evroligaških trofeja moga oca Božidara, koji je osvojio 15. aprila 1993. godine sa Limožom. Na današnji dan, 16. aprila, i moj Partizan je pre 31 godine postao šampion Evrope. To su neke zanimljivi stvari".

Tagovi