BRAVO!

MARINA MALJKOVIĆ OSVOJILA EVROLIGU! FENERBAHČE USPEO DA DOĐE DO PEHARA!

Autor Milutin Vujičić

Fenerbahče je posle mnogo pokušaja uspeo da dođe do pehara u Evroligi.

Izvor: MN Press

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković još jednom je pokazala svoju trenersku veličinu. Maljkovićeva je sa Fenerbahčeom došla do pehara Evrolige pošto su u finalu razbili Čukurovu 99:60 (29:17, 28:7, 20:20, 22:16). Ovo je ujedno prvi trofej Evrolige za srpsku selektorku, pošto je do sada sa Galatasarajem osvojila Evrokup u sezoni 2017-18, dok dobro znamo šta je radila sa košarkašicama naše zemlje.

Marina Maljković inače vodi Fenerbahče od prošle sezone, preuzela ih je u finišu sezone i podigli su pehar prvenstva Turske, a potom je sama selektirala tim i očigledno napravila moćan sastav koji je dominantno došao do prvog pehara u Evroligi, pošto su prethodno gubili četiri finala. Dakle, ispisala je istoriju sa njima kao što je u muškoj sekciji to uradio Željko Obradović.

Osim Marine Maljković, titulu sa Fenerbahčeom osvojile su i srpske košarkašice Mina Đorđević i Ivana Raca (bez poena u finalu), dok je za poraženi sastav Aleksandra Crvendakić upisala deset poena i sedam skokova.

Najefikasnija u sastavu Fenerbahčea bila je Brijana Stjuart sa čak 35 poena (10 od 17 iz igre), šest skokova i tri asistencije, dok ju je pratila sunarodnica iz SAD - Kejli Mekbrajd sa 16 poena, šest skokova i pet asistencija. Dvocifrene su bile još Čakir i Sabali sa po 11, odnosno još je Misman dodala 10. Sa druge strane u Mersinu su četiri košarkašice postigle po deset poena, pa su uz pomenutu Crvendakić to bile još Kornelijus, Vilijams i Ataš.