Košarka

BORAC SAVLADAO BUDUĆNOST U "MORAČI" I IZBORIO BARAŽ

Autor Slavica Milović

Košakraši Budućnosti poraženi su od Borca, u meču 26. kola ABA lige, rezultatom 85:87.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Ovaj neuspjeh neće ugroziti treće mjesto naše ekipe, a gosti iz Čačka su pobjedom uspjeli da izbjegnu ispadanje iz regionalnog takmičenja, i u drugu ligu pošalju MZT iz Skoplja.

Očigledno da je ovakav poredak uticao na motivaciju kod oba tima, pa je Borac u većem dijelu utakmice eventualni manjak kvaliteta nadomještavao sjajnom energijom u oba pravca.

Nakon uvodnih +11 za goste, koje su "plavi" brzo anulirali (završili prvu dionicu sa +1), gledali smo gotovo 30 minuta meča u egalu.

Početkom poslednje četvrtine Borac je došao do 8 poena prednosti, pa se činilo da će meč lako privesti kraju, ali je Budućnost ipak uspjela da uđe u neizvjesnu završnicu. U njoj su ključne šuteve promašili Hajns i Grin, a poslednji poen za goste postigao je Gagić sa linije penala.

Najbolji kod domaćih bili su Hajns sa 18 i Popović sa 16, dok je Borac do ključne pobjede predvodio Hejl sa 25, a pratio ga je Baldvin sa 16 postignutih poena.

Budućnosti prije plej ofa preostaje još jedan duel, koji je na programu u petak, a rival u "Morači" će biti Partizan, kome od te utakmice zavisi hoće li zadržati prvoplasirani status.